איך להגיע מתל אביב לנהריה: ברכבת או במכונית?

כרטיס הנסיעה יקר, הדרך מתמשכת ועל הסדרי תחבורה משלימים אפשר רק לחלום. ובכל זאת, בלי פקקי תנועה, בלי זיהום אוויר ועם פחות פליטה עצמית של גזי חממה-הרכבת היא אופציה עדיפה

סופ
אביב לביא | 18/4/2009 13:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קצת לפני החג נדרשתי להגיע במסגרת העבודה מתל אביב לנהריה. התייצבתי מול דילמה ישראלית מוכרת: מכונית או רכבת? לשלוף את הפרייבט מהחניה ולהתגלגל ישר אל היעד, או להיות ידידותי לסביבה ולהטריח את עצמי אל התחנה?
עולים לרכבת, מעיינים בחינמון התורן לרגע
עולים לרכבת, מעיינים בחינמון התורן לרגע צילום: פלאש 90

נסעתי ברכבת. זו היתה הזדמנות טובה להעמיד את החלופה הירוקה בבחינה: האם היא מציעה לישראלי הסביר אלטרנטיבה מפתה, שתגרום לו לרדת בהמוניו מהכביש? בחלומי ראיתי את עצמי פותח ברכבת משרד קטן; את הזמן הפנוי תכננתי להקדיש לתנומה ולקריאה. שלושה דברים שאפשר לעשות כשלא צריך לנהוג.

הנסיעה (שני כיוונים) מתחנת השלום בתל אביב לנהריה לא זולה: 70 שקל. עדיין, הדלק היה עולה כמעט כפליים (260 קילומטר , בתחשיב 10 קילומטר לליטר = קרוב ל-140 שקל). לזה צריך להוסיף בלאי של המכונית. אבל מה עם ההגעה אל התחנה וממנה אל היעד? מדובר בארבעה כיוונים, ואם צריך לשלם תמורתם-הפער לטובת הרכבת מצטמצם משמעותית. במקרה שלי, רכבתי אל התחנה בתל אביב באופניים, ובנהריה אספו אותי, כך שהיה כדאי.

לנצל את הזמן

הרכבות בין תל אביב לנהריה נוסעות לעתים קרובות, ולשני הכיוונים הן יצאו בזמן. בכניסה לתחנה עומדים מחלקי החינמונים. רוב הנוסעים לוקחים את הגיליון, מעיינים כמה שניות ומניחים אותו. לא בתיק, וגם לא בפח. כשעליתי אל הרכבת הרצפה היתה נקייה למדי, כשירדתי ממנה פסעתי על גבי שטיח של נייר עיתון.

רעש הנוסעים לא מאפשר שינה רצופה
רעש הנוסעים לא מאפשר שינה רצופה צילום: פלאש 90

תוכניות העבודה התגשמו חלקית. רוב הנוסעים היו עסוקים בשיחות קולניות בטלפון הנייד, מה שגרם לי להסתפק בכמה מסרונים ובקריאת חומרים. מחלום השינה נאלצתי להיפרד: כל כניסה ויציאה מתחנה מלווה בהודעה בווליום צווחני. אין מחלוקת שצריך למסור מידע לנוסעים, אבל למה לצעוק אותו?

הנסיעה ארכה כשעה ו-40 דקות; יחד עם
ההגעה אל התחנה וממנה מדובר בכשעתיים ורבע מדלת לדלת. במכונית הייתי יכול לחסוך כ-20 דקות בשעות שהתנועה זורמת, אבל גם הייתי מסתכן בפקק מייאש. הרכבת-אם לא לוקחים בחשבון איחורים-מאפשרת תכנון מדויק יותר של הזמן. וחוץ מזה, אסור לזלזל בעובדה שיש בה שירותים, ושנסיעה ברכבת מקטינה משמעותית את סכנת התאונה.


אין גישה לגליל העליון

שורה תחתונה? גם בפעם הבאה שאצטרך להגיע לנהריה אסע ברכבת. אבל היתרון של הרכבת היה יכול להיות מובהק הרבה יותר אם היו קיימים בישראל הסדרי תחבורה משלימים: למשל עמדות להשכרת אופניים בכל תחנה, או לפחות אפשרות להעלות אופניים אל הרכבת עצמה (כפי שמוצע בחוק לעידוד תחבורת אופניים שעבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת).

והכי חשוב: בין תל אביב לנהריה לפחות יש רכבת. מי שצריך להגיע ממרכז הארץ לכל עיר אחרת בגליל, שאינה צמודה לקו החוף-יכול לשכוח מרכבת. וכל עוד לא תהיה תחנה בכל עיר, ולא תגיע מסילה לכל מקום שאליו מגיע כביש, נמשיך לספור מאות הרוגים בשנה בתאונות דרכים, לנשום אוויר מזוהם, לפלוט גזי חממה ולשנוא זה את זה בפקקים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

לא עוצר בירוק

צילום: דעות

אביב לביא במסע שבועי במטרה להפוך את הסביבה למקום נעים יותר

לכל הכתבות של לא עוצר בירוק

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים