קצב בביהמ"ש: יוצא למסע לטיהור שמי - אשאר זכאי
נשיא המדינה לשעבר חמק מהמפגינות והעיתונאים שהמתינו לו מחוץ לאולם ונכנס מהכניסה האחורית של המבנה בדרך אל אולם הדיונים. " אנו יוצאים למאבק קשה וארוך ואני מבטיח פעם נוספת שאשאר זכאי", אמר קצב שהגיע למקום ללא רעייתו גילה
עוד בפרשת קצב
- נשיא המדינה שהגיש תלונה והפך לנאשם
- כתב אישום נגד קצב הוגש לביהמ"ש המחוזי בת"א
- קצב: "החלטתי ללכת בדרך הקשה ולהוכיח חפותי"

שופטי בית המשפט קראו בפני קצב את כתב האישום נגדו, אשר כלל, בין היתר: שתי עבירות של אונס, עבירה של מעשה מגונה בכח, שתי עבירות של הטרדה מינית, עבירה של מעשה מגונה, עבירה של הטרדת עד ועבירה של שיבוש מהלכי משפט. לאחר ההקראה, כפרו סניגוריו בהאשמות נגדו.
"לפני שנה החלטתי לוותר על הסדר טיעון שהוגדר כהסדר קל עשיתי זאת כדי להיאבק על חפותי", אמר קצב שעשה תרגיל לעיתונאים שחיכו לו בפתח בית המשפט, ונכנס למקום מהכניסה האחורית. "מכאן לא יחרצו את דיני מבלי לראות אותי, מבלי לשמוע אותי, ומבלי לקרוא את כל חומרי החקירה".
היכל המשפט בתל אביב ידע כבר כמה מהמשפטים המתוקשרים בתולדות המדינה, אולם ההיערכות לקראת משפט קצב היא יוצאת דופן. כ-50 אנשי משמר בתי המשפט שומרים על הסדר, והכניסה לאולם הדיונים מתאפשרת רק לבעלי תגים מיוחדים. בנוסף, צוותי התקשורת עברו תדריכים מיוחדים.
מלבד אנשי התקשורת ומאבטחי בתי המשפט מתגודדות מחוץ להיכל, עשרות נשים שהגיעו על מנת להביע את הזדהותן עם המתלוננות נגד הנשיא לשעבר. כל הנשים לובשות חולצה ועליה הכיתוב "כולנו א'". הן צועקות "קצב קצב לכלא ועכשיו", וגם "קצב, קצב אנס - לכלא ועכשיו". חלק מהנשים הן פעילות במרכזי סיוע לנפגעות תקיפה מינית.
סנגורו של קצב, עורך הדין ציון אמיר, אמר בפתח המשפט, כי הוא מאמין במקצועיותם של השופטים שינהלו
כמו כן, מכיוון שאולמות המשפט הרגילים לא מסוגלים להכיל את כמות העיתונאים הרבה, הן מהתקשורת הישראלית והן מהתקשורת הזרה, הועבר המשפט לאולם של נשיא בית המשפט המחוזי לשעבר אורי גורן.
הרכב השופטים במשפטו של קצב כולל את ג'ורג' קרא, יהודית שבח ומרים סוקולוב. ראש ההרכב, השופט קרא, נחשב ל"אימת העבריינים" ולשופט קפדן ומנוסה, אולם הוא לא שפט הרבה תיקי עבירות מין. עמיתותיו להרכב הן שופטות מנוסות שישבו בהרכבים רבים שדנו בתיקי מין.

המשפט יצא היום לדרך לאחר שאתמול דחתה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, את בקשתו של הנשיא לשעבר להעביר את מקום הדיון של משפטו מתל אביב לבאר שבע או לירושלים, משיקולי נוחות.
במהלך הדיון, בייניש אף פנתה לקצב ולנציגיו והסבירה להם: "המרחק בין קריית מלאכי לתל-אביב קצר יותר מן המרחק מקרית מלאכי לבאר-שבע". בהחלטתה כתבה הנשיאה בייניש: "עיינתי בטיעוני קצב, אולם לא מצאתי כי יש בהם כדי להורות על קבלת בקשתו".