לנגב חומוס אצל אבו אורגני
לנגב חומוס אורגני? יש חיה כזאת, ואפילו מוצלחת. ביקור טעים במיוחד אצל "אבא גיל". לא עוצר בירוק, חלק ג'
- לא עוצר בירוק, חלק א': לוחמי הנחל
- לא עוצר בירוק, חלק ב': הביצה שהתחפשה

על הכיף כיפאק, בלי חומרי הדברה מרוססים צילום: ראובן קסטרו
לזה צריך להוסיף את עלות חומרי הגלם, ואת העובדה שגם מסעדות רגילות, שלאו דווקא מקפידות על רכישת מוצרים איכותיים, נסגרות בהמוניהן המסקנה היא שפתיחת מסעדה אורגנית היא הרפתקה לאמיצים מופלגים. זה גם מה שחשבתי כשניגבתי בפעם הראשונה חומוס ב"אבא גיל", החומוסייה האורגנית הציונית הראשונה (והיחידה, בינתיים) החזקתי אצבעות לגיל מעוז, בעלים ובשלן עם נשמה חלוצית, אבל התקשיתי להאמין שהמיזם שלו ישרוד לאורך זמן.
השבוע אכלתי שם שוב. לא רק שמעוז מציין את שנת הפעילות הרביעית-הוא אפילו עבר לאחרונה לחלל מרווח יותר והעשיר את התפריט. המרקים הטעימים, החומוס החמים והטרי (עם טחינה אורגנית מלאה, ביצה ושמן זית), הסלט הקצוץ והמיצים הסחוטים במקום עדיין שם; אליהם נוספה פלטת חמה עם תבשילי קטניות ודגנים, וקינוחים מפתיעים שמשתדלים
להיות הכי בריאים שקינוחים יכולים להיות. פאי האגוזים (בלי גרגר אחד של קמח ועם אגוזי מלך אורגניים) נראה מצוין, אבל אין לי מושג מה טעמו: בני האכזר השתלט עליו ולא השאיר פירור.
ביקשתי ממעוז להסביר את הפלא-איך זה שהוא מצליח להישאר רווחי, מה עוד שהמנות שלו מתומחרות בהגינות רבה ההסבר, הוא אמר, פשוט: אני לא רווחי החומוסייה אמנם מחזיקה את עצמה, וגם מספקת פרנסה סבירה, אבל על התעשרות או אפילו התבססות - אין מה לדבר. אז למה מעוז מתעקש? על זה הוא לא ענה אבל אני אענה במקומו: יש אנשים שפשוט לא מסוגלים למכור זבל. ואם אתם במקרה עובדים או עוברים באזור הסיטי של תל אביב, ועוד לא הבנתם שאת ארוחת הצהריים הכי ראויה בסביבה תקבלו ב"אבא גיל" - ההפסד כולו שלכם.
"אבא גיל" - רחוב יהודה הלוי 55 תל אביב, פרטים נוספים באתר או בטלפון:
5663320 -03








נא להמתין לטעינת התגובות







