ונצואלה מאיימת לתקוף צבאית בהונדורס
שגרירות ונצואלה בהונדורס דיווחה כי חיילים חטפו את שגריר ארצם וכן שני שגרירים נוספים, לאחר שהנשיא הוגלה אף הוא. נשיא ונצואלה מיהר להפגין שרירים, העמיד את צבאו בכוננות ואיים לתקוף. משרד החוץ מזהיר את הישראלים מביקור במדינה

חיילים מצבא הונדורס פשטו בשעת בוקר מוקדמת על מעונו של הנשיא זלאיה בבירה טגוסיגלפה, העלו אותו על מטוס וגירשו אותו לקוסטה ריקה. בית המשפט העליון הודיע כי הוא הורה לצבא לבצע את הפעולה בשל רצונו של סלאיה לקיים היום משאל עם בלתי חוקי על הארכת תוקף כהונת הנשיא.
בעקבות ההתפתחויות הופיע נשיא ונצואלה בטלוויזיה הממלכתית של ארצו, והבהיר כי הוא יעשה את כל שביכולתו כדי "לבטל" את ההפיכה הצבאית, וכי בכוונתו "להפיל" כל ממשלה חדשה שתוקם בהונדורס.
לטענת צ'אבז, חיילים בהונדורס חטפו את שגרירי קובה וניקרגואה במדינה, בעוד שהם השליכו את שגריר ונצואלה לצד הדרך אחרי שהכו אותו. צ'אבז הכריז כי הוא הציב את כוחותיו בכוננות עליונה, וכי אם יתברר שהשגריר של ארצו הותקף או נחטף, הוא יגיב באופן צבאי.
על אף שרק בסוף השבוע חידשו ונצואלה וארצות הברית את יחסיהן הדיפלומטיים, שלח צ'אבז אצבע מאשימה לעבר "האימפריה היאנקית" כמי שעומדת מאחורי ההפיכה. "אני קורא לנשיא האמריקאי לפרסם הצהרה כמונו, שדוחה את ההשפלה הזו, אשר אינה רק נגד הונדורס, אלא נגד כולנו באמריקה הלטינית", אמר.
לאור ההתפתחויות הדרמטיות בהונדורס, פרסם משרד החוץ הערב אזהרת מסע למטיילים הישראלים. "בעקבות אי ודאות פוליטית בימים אלו והסיכון המסוים לעימותים במקומות ציבוריים, מומלץ במידת האפשר להימנע מלהתקרב לריכוזים הומי אדם וכינוסים רבי משתתפים בעלי רקע פוליטי", נאמר באזהרה.
כוחות צבא הקיפו הבוקר את ארמון הנשיאות בבירת הונדורס, זמן קצר לפני פתיחת הקלפיות במשאל העם על תיקון לחוקה שיאפשר לנשיא להתמודד על יותר מכהונה אחת בלבד. לפי הדיווחים, מאבטחיו של הנשיא ניסו למנוע את המעצר ואף ניהלו קרב עם החיילים, אולם הנשיא לא נפגע ונלקח מהארמון.
לאחר שהגיע לקוסטה ריקה, שם ביקש מקלט מדיני, סיפר זלאיה לרשת טלוויזיה מקומית כי החיילים באו למקום מגוריו, העבירו אותו ממיטתו, הכו את שומרי ראשו ואסרו אותו כשהוא
נשיא הונדורס המודח הבהיר כי לא יכיר בכל ניסיון למנות במקומו מחליף. הוא הדגיש כי ייפגש עם דיפלומטים ויבהיר להם כי ברצונו להמשיך בקדנציה שאמורה להסתיים בתחילת השנה הבאה.
זלאיה הצהיר כי הוא עדיין הנשיא, עם זאת קרא לבני בריתו לפנות לדיאלוג עם התוקפים. הוא קרא בנוסף לתומכיו בהונדורס להתנגד ולשמור על הדמוקרטיה בלי אלימות. הוא קרא גם לממשל בארה"ב שיפעל לדרוש את השבתה של הממשלה החוקית בהונדורס.
בתגובה להגלייתו של זלאיה קרא נשיא ארה"ב, ברק אובמה, לצדדים לכבד את הדמוקרטיה ואת שלטון החוק והוסיף כי כל מחלוקת צריכה להיפתר בדרכי שלום, דרך מו"מ הנקי מכל התערבות מבחוץ. גורמים בבית הלבן ציינו כי אובמה שוחח עם יועצו לביטחון לאומי, ג'יימס ג'ונס, בנוגע למצב.
שרת החוץ האמריקאית, הילארי קלינטון, הבהירה כי ההפיכה מפרה את עקרונות הדמוקרטיה ביבשת אמריקה, ויש לגנותה. "הונדורס חייבת לשמור על עקרונות הדמוקרטיה שאישרנו מחדש בפגישת מדינות אמריקה לפני פחות מחודש", אמרה.
שרי החוץ של מדינות האיחוד האירופי גינו את ההפיכה הצבאית, וכינו אותה "הפרה בלתי מתקבלת של הסדר החוקתי". גם נשיא אקוודור רפאל קוריאה, בן בריתו של הנשיא המודח, הודיע כי לא יכיר באף ממשלה שתקום במדינה.