אריה עמית: יישום "חוק הסלקציה" נכשל
הניצב בדימוס ביקר בחריפות את האופן שבו מיישמת המשטרה את החוק, שנועד למנוע את אפלייתם לרעה של בליינים בכניסה למועדונים

"חוק הסלקציה" נחקק לפני תשע שנים כדי להילחם, בין היתר, בתופעת הסלקציה במקומות הבילוי. לאורו של החוק הגיש לאחרונה הזמר קובי פרץ תביעה נגד מועדון לילה, שלא אפשר לו להיכנס.
סיפור חקיקת החוק התגלה היום במסגרת כינוס בנושא "להתבגר בעולם משכר" שערכה המחלקה לקרימינולוגיה של אוניברסיטת בר אילן. ניצב בדימוס עמית, העומד בראש הוועדה הבין משרדית לבחינת סוגיית האירועים האלימים באזורי הבילוי, יצא מעל בימת הנואמים נגד האופן בו יושם החוק במועדונים.
לדבריו, "אם בעל מועדון לא נותן למישהו שנראה חשוד או שיכור להיכנס להיכנס למועדון, אותו אדם ניגש לבית המשפט ויוצר בעיות למועדון ולבעליו. אין לסלקטור או מאבטח כל סמכות בנושא ואם אין משטרה באזור, אין להם יכולת להתמודד עם בעיות שנוצרות במקום".
עמית ציין, כי הסיבה שיישום "חוק הסלקציה" נכשל במועדוני הבילוי, נובע מהעובדה שמרבית ההמלצות שהוועדה בראשותו גיבשה, לא התקבלו: "המלצנו לתת למאבטחי המועדונים סמכות לעצור בליינים שיעשו בעיות, אבל לדעתי זה לא עבר, בגלל שהמשטרה עמדה על הרגליים האחוריות מטעמי כבוד", תקף הניצב בדימוס את הגוף ממנו התפרנס רוב חייו.
עמית הוסיף: "גם ההמלצות לשחרר את הנהג בחבורה מדמי שתייה מינימליים, לשים פינות קפה וינשופים במועדונים ולאסור על מכירת אלכוהול במועדונים אחרי השעה 2 בלילה, לא יושמו".
גל וייסברג, בעל משרד יחסי ציבור המייצג מועדוני בילוי ובעל מועדון בעבר,דיבר גם הוא יישום החוק. "המחוקק
חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים שזכה לכינוי "חוק הסלקציה", שנחקק בשנת 2000, קובע כי מי שעיסוקו באספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה באספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי או הורות.