פרס: למצוא פתרון הוגן לילדי העובדים הזרים
נשיא המדינה שלח מכתב מיוחד לשר ישי בו קרא לשקול מחדש את ההחלטה לגרש ילדי עובדים זרים. "מי שכעם שסבל מרורים בארצות הגולה ראוי שיהא רגיש כלפי הזולת החי בקרבו". לדברי פרס, "אין אנו יכולים להישאר אדישים לגורל הילדים ובני הנוער"

במכתבו מתייחס הנשיא גם להיסטוריה של עם ישראל וכותב: "כעם שסבל מרורים בארצות הגולה, ראוי שיהא רגיש כלפי הזולת החי בקרבו. הלא כתוב במפורש: 'משפט אחד יהיה לכם, כגר כשאזרח יהיה: כי אני יהוה, אלהיכם' (ויקרא פרק כ"ד פסוק כ"ב)".
פרס, אשר מדגיש כי הוא מודע למורכבות הסוגיה, מספר במכתבו על ביקור שערך לאחרונה בבית הספר ביאליק רוגוזין בדרום תל אביב, בו מתחנכים ולומדים ילדים אלה. "חשתי בהם את טעם ישראל שבה נלדו", כתב הנשיא. "שמעתי עברית שמצלצלת ללא זיוף בפיהם, הרגשתי את קשרם ואהבתם העמוקים לישראל ורצונם לחיות בה, לשרת בצבאה ולתרום לחיזוקה".
גם ח"כ אופיר פינס פנה היום במכתב בנושא, לרה"מ נתניהו, בו קרא לו לבטל את החלטת שר הפנים אלי ישי לגרש ילדי עובדים זרים שנולדו בארץ. פינס הזכיר לנתניהו שראש הממשלה לשעבר אריאל שרון לא איפשר לגרש ילדי עובדים זרים וקרא לכבד את המסורת הזאת. "גירושם יהיה אות קין על מצחה של ממשלת ישראל", הזהיר פינס.
הקריאות של פרס ופינס נמסרות על רקע דיון שצפוי להתקיים ביום ראשון בממשלה בהצעתו של שר החינוך גדעון סער שמבקש לעצור את גירושם של ילדי עובדים זרים והוריהם. על פי ההצעה, ייעצר גירושם של ילדי עובדים זרים מגילאי 18-3, שעליהם חל חוק חינוך חובה חינם, וכן גירוש הוריהם.
הצעה זו היא שלב ראשון בדרך להסדרת מעמדם
מנגד, אתמול קרא משרד הפנים לבג"ץ לדחות עתירת ארגוני זכויות אדם, הדורשים להוציא צו ביניים שיאסור נקיטת פעולות אכיפה, לרבות קנסות, נגד מסתננים מבקשי מקלט, השוהים בישראל בתחום האסור שבין גדרה לחדרה.