נגנבו פרטי כרטיס האשראי מאישיות בכירה בצה"ל
הותר לפרסום שחייל צה"ל המעורב בעבירות פליליות חשוד כי גנב מסמכים מאישיות ביטחונית בכירה, זייף חלק מהם והעבירם לידי גורמים עברייניים, כתשלום חוב. עפ"י החשד, באמצעות המסמכים הצליחו העבריינים להוציא עשרות אלפי שקלים מחשבון הבכיר

חברו פנה לכיוון הגדר החיצונית של הבסיס, הגובלת בצומת הרחובות קפלן ומנחם בגין בעקבות קריאה במכשיר האינטרקום. לאחר שמיאן לשוב במשך דקות ארוכות, חברו עזב את המרפאה בחיפושים אחריו עד שהבחין בו כשהוא שותת דם.
צוות מד"א שהגיע למקום פינה אותו במצב בינוני לבית החולים איכילוב כשהוא סובל משבר בארובת העין. שם גם התברר כי נשקו מסוג אם-16 נגנב.
חקירת הפרשה הוטלה על מפלג התשאול של מרחב ירקון. צוות החוקרים, בראשותו של רפ"ק רובי קיים, הגיעו לבסיס הקריה שם מצאו שרשרת ותליון שנתלשו מצווארו של התוקף לאחר מאבק עם החייל שנפצע.
"מיד הבנו ששתי האותיות על השרשרת הן ראשי התיבות של התוקף. בגלל שלא נמצאו טביעות אצבע, או די-אנ-אי על השרשרת, נאלצנו לעבור על רשימות של מאות חשודים ומאות חיילים המשרתים בבסיס", סיפר רפ"ק קיים.
במהלך החקירה איתרו השוטרים חייל שראשי התיבות של שמו, תואמים את אילו שעל השרשרת. אותו חייל נחקר כבר מספר שבועות קודם לכן, כשמהבסיס בו שירת נגנב רובה מסוג אם-16 מחדר המשמר. הוא נחקר עם אנשים נוספים, אך לא נמצאו ראיות הקושרות אותו למעשה.
בעקבות המידע החדש, הורה רפ"ק קיים על ביצוע חקירה סמויה נגד החייל, ובלשי היחידה המרכזית של המשטרה הצבאית החוקרת החלו
לאחר יומיים של חקירה סמויה, גילו השוטרים כי החייל מעורב בשוד ובחטיפת הנשק יחד עם אחיו, נער בן 17 מרעננה. החייל מכר את כלי הנשק בסיוע מספר בני מיעוטים לאחד מחבריו למקום העבודה זמן קצר לאחר השוד, תמורת כ-18 אלף שקלים.
בשלב זה עצרו המשטרה ואנשי המצ"ח את שני האחים וכן את בן המיעוטים שרכש את הרובה. לאחר ששהו כיממה במעצר, הודו שני האחים בחשדות המיוחסים להם ואף סיפרו כי תכננו לבצע את השוד חודש לפני כן. אז נכשלו בשל תנועת עוברי אורח במקום.
במקביל איתרו חוקרי משטרת מרחב ירקון את הרובה הגנוב וכן את האדם שרכש אותו מבן המיעוטים. במקביל, הודה החייל בחדר החקירות וסיפר כי גנב גם את הרובה מחדר המשמר וכן אקדח מלשכתו של קצין בבסיס בו הוא משרת.
בתוך כך, נחשפה במהלך חקירתו של החייל הפרשה המביכה שהצליחה לעורר כמה שאלות קשות בצה"ל ובמערכת הביטחון באשר לקלות בה הצליחו גורמים שונים לשים את ידיהם על חפצים פרטיים של אישיות ביטחונית בכירה.
קצין בכיר במשטרה אמר בזעם: "באותה מידה שהצליח להשיג את כרטיס האשראי והתעודות האישיות של האישיות, הוא היה יכול לשים את ידו על המידע הכי מסווג של מדינת ישראל".
בצה"ל נקטו בכל האמצעים כדי להסתיר את פרטי הפרשה המביכה. בית הדין הצבאי הוציא צו איסור פרסום על פרטי הפרשה עד להשלמת חקירות המשטרה ומצ"ח בעניין. פרקליטות המדינה אף הגישה כתב אישום נגד אחיו של החשוד המרכזי בפרשה, אך בצה"ל דבקו בהחלטה שלא להסיר את צו איסור הפרסום.
אתמול, גם לאחר פניית כלי התקשורת ובהם מעריב לבית הדין הצבאי בבקשה להתיר את הפרסום, המשיך הפרקליט הצבאי בטענה שלא ניתן להתיר את פרסום הפרשה. אולם לאחר שהתברר לצמרת צה"ל כי המשטרה והפרקליטות לא מגבים את עמדתם, ושאין מניע להחזיק בצו איסור הפרסום, פנה הפרקליט הצבאי לבית הדין והסכים לחשוף הפרטים, אך בלא שמות המעורבים.
"מדובר בפרשה מביכה וחמורה שמעוררת שאלות קשות. באיזו קלות הצליח אותו חייל, בעל עבר מפוקפק, לחדור למקום כה סודי של אישיות כזו בכירה ולשים את ידו על חפציה האישיים ואחר כך להעביר אותם לידי גורמים עבריינים, שהם גם בני מיעוטים", אמר גורם המעורה בפרטי החקירה.
חמישה בני אדם נעצרו בחשד למעורבות בפרשה. מעצרם הוארך מספר פעמים בבית משפט בתל אביב ואילו מעצר החייל הוארך בבית הדין הצבאי ביפו. בכוונת הפרקליטות הצבאית להגיש כתב אישום ביום שלישי נגד החייל בגין שורה של עבירות. כתבי אישום צפויים להיות מוגשים גם נגד שאר המעורבים במהלך השבוע.
"במהלך חקירתם טענו החייל ואחיו כי נזקקו לכסף מזומן בשל מצוקה כספית שהתעוררה במשפחתם בעקבות מחלה של אחד מבני המשפחה. הם סיפרו כי היו זקוקים לכסף לאחר שבני הבית שקעו בחובות כבדים", סיפר רפ"ק קיים.