סטודנטים אמריקאים בשירות המאחזים
שבוע התנדבות ראשון מסוגו הסתיים במועצה האזורית שומרון, במסגרתו באו צעירים מארה"ב לנטיעות ושיפוצים בישובים ובמאחזים באיזור

התכנון הראשוני היה לקיים את שבוע העבודה במאחז אלמתן סמוך למעלה שומרון, אך לבסוף הוחלט על פיזור המתנדבים בישובים ומאחזים בשומרון.
במהלך השבוע נטעו המתנדבים כרמים בישובים הר ברכה ויצהר, בחווה החקלאית בכפר תפוח וכן שיפצו את גן השעשועים בחוות גלעד. ביחידה לקשרי חוץ של המועצה האזורית שומרון סיפרו על דיונים מעמיקים שהתנהלו בין המתנדבים בדבר זכות היהודים לבנות ולהתרחב באזורי יו"ש.
מיטשל בליקמן, צעיר בן 24 מבולטימור, סיפר בהתרגשות לאחר נטיעת גפנים בכרם הר ברכה: "כשהייתי ילד, סבא שלי קנה לי עץ בארץ ישראל. לעולם לא ראיתי את העץ הזה, מה שכן ראיתי זה שהיום נטעתי 100 גפנים בארץ ישראל בידיים".
יהודה הכהן, צעיר בן 28 מארגון ZFA, שהיה חלק ממארגני אירועי ההתנדבות, הודה שחיפש להקנות לצעירים לא רק את הרצון ללמוד על גיבורי הציונות הרצל וטרומפלדור, אלא גם את השאיפה להיות גיבורי הציונות של היום. "אנחנו באים להתנדבות בשומרון על מנת לחזק את אחיזת עם ישראל בקרקע. ליהודים יש כל זכות היסטורית, מוסרית וליגאלית באדמה זו", אמר הכהן.
דוד העברי, מנהל קשרי חוץ שומרון שאירח את הקבוצה, סיפר: "שבוע עבודה זה הינו הרצת מבחן של פרויקט יותר רחב שאנו מתכוונים להפעיל במשך השנה, על מנת להביא מאות ואלפי צעירים מכל העולם 'ללכלך את הידים' באדמה של ארץ ישראל וללמוד על ההתיישבות בשומרון באופן בלתי אמצעי".
לדברי העברי "שבוע התנדבות
גרשון מסיקה, ראש המועצה האזורית שומרון שהקים את היחידה לקשרי חוץ, אמר: "ההסברה ואמירת האמת בדבר זכותנו על הארץ, היא קו ההסברה הנכון והיחיד שישיג תוצאות אפקטיביות למדינת ישראל. יחידת קשרי חוץ שומרון עושה בתחום זה יום יום את שלצערנו המדינה והמערכת הדיפלומטית שלה אינה עושה".
עוד אמר מסיקה: "יש בחוויה זו של ההתנדבות בשומרון כח לשנות לא רק השקפת חיים, אלא את החיים עצמם. אני מצפה לראות בשנים הבאות חלק מהצעירים שהשתתפו בשבוע העבודה, אורזים את חפציהם, עולים לארץ ומתיישבים איתנו בשומרון".