סקר: 30% מהציבור בעד הצבת שוטרים בבתי הספר

מסקר מיוחד שנערך עבור nrg מעריב עולה תמונה מדאיגה בנוגע לביטחון האישי בין כותלי בתי הספר לפיה 83 אחוזים מהתלמידים והוריהם נחשפו לאלימות. כ-72% מהציבור סבורים שדרושים כללי משמעת נוקשים יותר, וכשליש מהנשאלים השיבו שרק הצבה של המשטרה במוסדות לימוד באופן קבוע תפתור את בעיית האלימות

אפרת זמר | 30/8/2009 13:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא מנהל בית הספר, לא המורה ולא היועץ החינוכי - מסקר מיוחד שנערך בימים האחרונים עבור nrg מעריב, לקראת פתיחת שנת הלימודים מחרתיים, עולה שבכל הנוגע לתופעת האלימות בבתי הספר, הציבור דווקא כן סומך על המשטרה. כ- 41% מהנשאלים בסקר המקיף השיבו שעל המשטרה להיות מעורבת בטיפול במעשי אלימות של תלמידים, ו-30% רוצים לראות שוטרים מוצבים באופן קבוע בבתי הספר. הסקר שנערך על ידי בלובריז, קהיליית מחקר אינטרנטית, מגלה עוד שמעל 40% מהציבור סבור שישנה תועלת גם בהרחקה למספר ימים של תלמידים מתפרעים.
סקר בלוברי
סקר בלוברי צילום: אלי דסה


41.4% מהנשאלים בסקר השיבו כי צריך לערב את המשטרה בכל מקרה אלימות בבתי הספר, וכ-33% סבורים שהורי תלמידים מתפרעים צריכים לבוא עם ילדיהם לבית הספר מדי יום.

מרבית הנשאלים אינם סבורים שהטיפול בתופעות האלימות צריך להיות באחריות בית הספר עצמו. רק 22.6% סבורים שהכנסת פסיכולוג קבוע לבית הספר תצמצם את האלימות, 15.4% השיבו שהעברת השיפוט בנושא לשאר התלמידים תסייע, ו-4.2% חושבים שהטלת עונש קולקטיבי על הכיתה ממנה באו התלמידים האלימים תסייע לצמצום האלימות.

ומה לגבי הכנסת משטרה לבתי ספר באופן קבוע? כשליש מהנשאלים סבור כי זהו המוצא היחיד לפתרון בעיית האלימות. לעומתם, 28.7% סבורים כי מדובר בצעד מרחיק לכת ומעדיפים הצבת משמרות הורים בבתי הספר.
72.2%: להקשיח כללי המשמעת

על פי הסקר המיוחד, כמעט ואין תלמיד בישראל שלא נחשף לאלימות. 83% מכלל התלמידים או ההורים שיש להם ילדים בגיל בית ספר מספרים שנחשפו לאלימות במהלך שעות הלימודים. לאור המצב הקשה, קל להבין את התשובה הנחרצת שסיפקו המשתתפים בסקר - 72.2% מהם אמרו כי אין ספק שיש להקשיח את כללי המשמעת בבתי הספר.

11.3% מהנסקרים אמרו שלדעתם אין להקשיח את כללי המשמעת, אלא יש לתגבר את ההסברה, ו-6.3% אמרו שבמקום להחמיר

את הנהלים יש להגביר את הפיקוח על התלמידים בהפסקות. 7.58% מהנשאלים מיואשים לחלוטין מהמצב, וטוענים ששום שדבר כבר לא יעזור למנוע את האלימות.

הסקר כלל גם שאלות כלליות על הציפיות של הציבור ממערכת החינוך. בדירוג של 1-7, התשובה הממוצעת לשאלה עד כמה מערכת החינוך מקדמת את הילדים הייתה 4.21. התחושה הממוצעת היא כי הקידום מתמקד יותר בפן החברתי (4.38) מאשר בכישורי החשיבה (3.98).

55% בעד תלבושת אחידה

אז מה כדאי לעשות כדי לשפר את איכות הלמידה במערכת החינוך? מרבית הנשאלים סבורים כי התשובה נמצאת במספר התלמידים בכיתה. 70.8% סבורים כי צמצום מספר התלמידים ישפר את איכות הלמידה. שליש מהנסקרים אמר שיש להטמיע שיטות לימוד שכבר הוכיחו את עצמן במקום אחר.
 

מעדיפים ערבית
מעדיפים ערבית צילום: אי-אף-פי
כ-28% מהנשאלים אמרו שיש להעניק יותר תמיכה לתלמידים חלשים. גם איכות המורים משחקת תפקיד - 21.6% מהנשאלים סבורים כי אם יהיו מורים בעלי תארים אקדמיים בלבד, איכות הלמידה תשתפר. שיעור דומה השיב שרמת הלימודים תעלה אם התלמידים המתפרעים יורחקו מבתי הספר לפרקי זמן ממושכים.

ומה לגבי ההופעה החיצונית? 55% ענו שהם תומכים באופן מוחלט בהנהגת תלבושת אחידה חובה בבתי הספר, ורק 6%  השיבו שהם כלל לא תומכים בהנהגת תלבושת אחידה.

שאלה נוספת שנשאלה עסקה בשפה הנוספת שצריכה להילמד בבתי הספר, נוסף על אנגלית. על פי הסקר, 61.6% מהציבור חושבים שהשפה הערבית צריכה להיות שפת חובה נוספת, כרבע סבור שזו צריכה להיות צרפתית, ו-12.4% סבור שיש ללמד דווקא רוסית כשפת חובה נוספת.   

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים