"לעצור את האנרכיה בניהול משק המים"
מבקשת ח"כ מירי רגב שתגיש היום הצעת חוק בנושא. "ניהול משק מים בלתי אחראי הוליד מהלך מסוכן שלפיו מחיר המוצר היסודי שונה בתעריפו מאזור לאזור", אמרה

גר רחוק מהמרכז? תשלם יותר על המים צילום: SXC
מ-1 בינואר 2010 יושתו מחירי מים דיפרנציאליים לכל תאגיד מים. המשמעות היא שתושבי גב ההר, הגליל, רמת הגולן ודרום הארץ ייאלצו לשלם את עלות האנרגיה הדרושה לשינוע המים, בשל טופוגרפיה ותשתיות מורכבות באותם אזורים. רשות המים בנתה טבלת תעריפים לכל תאגיד, שעל בסיסה יחושב תעריף המים המקומי. ההצעה של רגב מבקשת לבטל כוונה זו ולשמור על מחיר אחיד למים בכל אזור.
כמו כן, בכוונתה להטיל פיקוח על תהליך קבלת ההחלטות במשק המים: הצעת החוק תבקש להכניס למסגרת הפיקוח שר ממונה, את הכנסת ומועצה ציבורית שתייצג נאמנה את עמדותיהם של אנשי מקצוע וצרכנים.
כיום בסמכותה של רשות המים להעניק לפרטים וליחידים את האישור להפקת מים. הצעת החוק
מבקשת לשנות מציאות זו, כך שהסמכות לאישור הפקת מים תובא לאישור ועדת הכלכלה או הכספים או שתיהן, כמו גם לאישור שר ממונה ומועצת המים. זאת על מנת למנוע מבעלי הון ומגורמים פרטיים להפיק מים באופן עצמאי.
לדברי רגב, ניהול משק מים בלתי אחראי הוליד מהלך מסוכן שלפיו מחיר המוצר היסודי שונה בתעריפו מאזור לאזור. "מאות אלפי בתי אב, בדגש על הפריפריה, יתעוררו למציאות חברתית וכלכלית שונה, שלפיה מחיר המים בישראל שהונהג עד היום במדינה איננו אחיד. מחירי המים חייבים להיות שווים לכל אזרחי המדינה", אמרה.
את ההצעה מתכוונת רגב להעביר לעיונה של ועדת החקירה הממלכתית לניהול משק המים, בראשותו של השופט בדימוס פרופ' דן ביין, כדי שתבדוק את ההשלכות החמורות של צעדי רשות המים על משק המים. בנוסף, ביקשה מיו"ר ועדת הכספים משה גפני לקיים דיון חירום בסוגיית המים ותעריפיהם. הישיבה נקבעה לשבועיים הקרובים, ובמסגרתה יוצגו הצעת החוק וההשלכות של צעדי רשות המים. לוועדה יזומנו גם נציגי תאגידי המים והביוב, המנהלים אף הם מאבק נגד החלטות רשות המים.