הפיקוח על מחיר המים יועבר לוועדת הכספים?

הוועדה תדון בהצעת החוק לפיקוח על מחירי המים. נציגי השלטון המקומי יציעו גם להפריד בין תפקיד מנהל הרשות ליו"ר המועצה

יעל דראל | 5/10/2011 9:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מחיר המים
ח"כ משה גפני, יו"ר ועדת הכספים, יביא היום (ד') את הצעת החוק שלו לפיקוח על מחירי המים לדיון לקריאה ראשונה בוועדה בראשותו. הצעת החוק של גפני, שגובשה בתמיכת מרכז השלטון המקומי, עברה בקריאה טרומית בכנסת לפני כחודשיים וחצי. מטרתה להעביר את הפיקוח על מחירי המים מרשות המים לוועדת הכספים, כך שבכל פעם שרשות המים תדרוש להעלות את התעריפים היא תזדקק לאישור הוועדה.

בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

מ-2006 מחיר המים עלה ב-100%
מ-2006 מחיר המים עלה ב-100% צילום: רענן כהן
מטרת הדיון היא להכין את החוק לקריאה ראשונה, אך בפועל הצעתו של גפני מעוררת התנגדות רבה בקרב כמה גורמים, בהם רשות המים, משרד האוצר ותאגידי המים. בתקופה האחרונה מנהל גפני מגעים עם משרד האוצר בניסיון להשיג הסכמה בעיקר סביב שאלת מדרגות המים לאוכלוסיית הנכים, אולם בסביבתו של גפני ציינו כי במקרה שהמגעים ייכשלו יואץ הליך קידומו של החוק בכנסת.
"המטרה היא להחזיר את הפיקוח על המים לידי הכנסת, כדי לאפשר לאוכלוסיה כולה לצרוך את המים בהתאם למדרגות תעריפים", מסר ח"כ גפני למעריב עסקים.

מנגד זוכה הצעת החוק לתמיכה מצד הרשויות המקומיות, התעשייה ונציגי החקלאים - המנהלים מאבק בהתייקרות המחירים. מנתוני השלטון המקומי עולה כי מאז תוקן חוק המים בחוק ההסדרים ב-2006 עלו תעריפי המים בכ-100%. לטענתם, הייקור המתמשך נובע הן מהיעדר הפיקוח והן מהקמתם של 58 תאגידי מים בשנים האחרונות.
"המחירים עלו בלי בקרה"

בדיון צפויים נציגי השלטון המקומי להתמקד בשני סעיפים נוספים: הראשון הוא דרישה להפרדת תפקידים ברשות המים בין תפקיד מנהל הרשות ולתפקיד יו"ר מועצת הרשות. דרישת השלטון המקומי היא כי יו"ר מועצת הרשות יהיה שר התשתיות או אדם מטעמו באופן שישיב לממשלה את הפיקוח על התעריפים. כיום משמש מנהל הרשות, אלכס קושניר, בשני התפקידים. דרישה נוספת שאותה יעלו נציגי השלטון המקומי היא להכניס 5-3 נציגים חדשים למועצת רשות המים, אשר ייצגו את השלטון המקומי, את החקלאים ואת התעשייה.

גפני הגיש את הצעת החוק לפני כמה חודשים והסכים להמתין עם אישורו בעקבות בקשת משרד ראש הממשלה ומשרד האוצר. גפני הסביר אז: "מחירי המים עלו בשנים האחרונות בצורה דרסטית ללא כל פיקוח או בקרה, ללא כל פרופורציה או היגיון וללא כל אבחנה בין נכים או אחרים

הנזקקים לכמויות גדולות יותר של מים לצורך בריאותם".

עד לתיקון חוק המים נקבעו תעריפי המים בתקנות שהתקינו שר האוצר ושר התשתיות באישורה של ועדת הכספים (או באמצעות חקיקה). כיום, מורכבת מועצת הרשות משמונה חברים - בהם מנכ"לי משרדי הממשלה השונים ושני נציגי ציבור. יו"ר השלטון המקומי, שלמה בוחבוט: "לתושבים אין כסף לשלם את חשבונות המים המופקעים. הצעת החוק אמורה לשים קץ לניהול חסר החמלה של משק המים".

מרשות המים נמסר: "נושא הפרדת תפקיד מנהל רשות המים ויו"ר מועצת רשות המים הומלץ על-ידי ועדת החקירה שבדקה את משק המים ואומץ על-ידי הממשלה. החלטת הממשלה בנושא נוגעת גם למינויו נציג ציבור שלישי למועצת רשות המים, אשר ישמש גם כיו"ר המועצה. נושא התעריפים הינו ביסוד התפישה המקצועית שבעצם הקמת רשות המים".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים