לייצר אלטרנטיבה לערוץ 2
המודל של בידול איכותי בטלוויזיה מסחרית נוסה והצליח במדינות אחרות בעולם. אין שום סיבה שהוא לא יצליח גם כאן
כן, כבר אז, במחקרים שנערכו בנפרד על ידי הרשות השנייה ועל ידי מגישי ההצעות, נמצאה אוכלוסיית יעד לא מבוטלת של אנשים שנפשם קצה בשידורי השעשועוני והריאליטי של ערוץ 2, ושהערוץ הראשון מתקשה לספק להם אלטרנטיבה.
אבל מיד לאחר שזכו במכרז מיהרו מפעילי הערוץ החדש לנסות ולחקות את ערוץ 2. מי שניסה לשבט את ערוץ 2 שכח כנראה כי גם הכבשה דולי ששובטה בהצלחה, מתה לאחר זמן קצר ובייסורים קשים. עברו שנים, וערוץ 10 צבר הפסדי ענק, לא עמד במחויבויותיו ונגרר למאבק הישרדות נואש. והנה, היום, מתעשת מנכ"ל ערוץ 10 ושולח הצעה לפיה הערוץ יבדל את עצמו, לא יתחרה בערוץ 2 ויציג לוח משדרים איכותי.
"ערוץ 10 מעוניין למצב עצמו, במסגרת שיקולי ניהול ועריכה שלו, כערוץ ששם דגש על סדרות תעודה ותחקיר, וזאת בניגוד למתחרה החזק שממצב עצמו במשך שנים רבות כערוץ שנושא אופי בידורי", כתב המנכ"ל, "בידול זה מחויב מהמציאות התחרותית".
ראו את לונדון וקירשנבאום
אפשר וצריך להציל את ערוץ 10. זה לא נעים לראות ערוץ סגור, ועוד יותר קשה לחשוב שנישאר רק עם ערוץ 2. תחרות בין ערוצים ותחנות היא טובה לציבור, מעשירה את האלטרנטיבות, מטפחת יוזמה וחדשנות. אבל כדי שערוץ 10 ישרוד עליו לקרוא את המפה התקשורתית, לאתר אוכלוסיות יעד חדשות ולבנות תמהיל תוכניות שיבדל את הערוץ ממתחרהו הוותיק.
חבל ששנים ארוכות עסק ערוץ 10 בהתמקחות על הקלות מול הרגולטור - הרשות השנייה, בהפעלת לוביסטים וגיוס פוליטיקאים שיבטיחו
הישרדות לערוץ כושל ומאכזב. את האנרגיות והמשאבים עדיף היה להשקיע בחיפוש דרך חדשה או בעיון בכתבי המכרז המאובקים שהגישו הזכיינים בעצמם כשהתמודדו על המכרז.
יש בישראל קהל יעד לתוכניות איכות (אפילו בערוץ 10 עצמו, ראו את הצלחת לונדון וקירשנבאום), יש אוכלוסייה מאוכזבת מרמת התוכניות בערוץ 2, והמודל של בידול איכותי בטלוויזיה מסחרית נוסה והצליח בעולם (צ'אנל 4 באנגליה הוא מודל מתאים לחיקוי). הוא יכול להצליח גם במקרה של ערוץ 10.
פרופ' וימן מהחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה היה חבר בוועדת המכרזים של ערוץ 10