העצרת הכללית של האו"ם תדון מחר בדוח גולדסטון
על פי הצעתן של מדינות ערב, תדון העצרת הכללית של האו"ם בדוח המאשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה במהלך מבצע "עופרת יצוקה". במאמץ אחרון למזער נזקים, כינס סגן שר החוץ עשרות שגרירים והביע תקווה כי יצביעו נגד כל הצעת החלטה

לכינוס שהתקיים אמש הגיעו 70 שגרירים זרים ששמעו מפיו של סגן שר החוץ דני אילון תדרוך מקיף על עמדת ישראל באשר לדו"ח, ורשמו בקפדנות את אשר שמעו. אילון קרא למדינות המייצגות את ה"רוב המוסרי" באו"ם, המושפעות מפעולות טרור, להתנגד לכל פעילות השמה ללעג את האו"ם והביע תקווה כי יצביעו נגד כל הצעת ההחלטה. "הדוח הזה פוגע לא רק בישראל, אלא בכל מדינה דמוקרטית השוחרת שלום ומתמודדת עם הטרור", טען.
הדוח המאשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה במהלך מבצע עופרת יצוקה, יגיע מחר לדיון בעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק. הדיון יהיה בנושא הצעה מטעם מדינות ערב, הקוראת לאו"ם לאמץ את הדוח על מסקנותיו, וכן את החלטת מועצת זכויות האדם בז'נבה.
בהצעתן, מבקשות מדינות ערב, שמזכ"ל האו"ם באן קי-מון אף יפקח על יישום מסקנות דוח גולדסטון, ויוודא כי בתוך שלושה חודשים תחל "חקירת פשעי המלחמה" שבצעה ישראל לכאורה.
"ישראל לא תעמוד מהצד בזמן שהפלסטינים עושים מניפולציות ומשתמשים במוסדות הבינלאומיים, במטרה לנגח ולפגוע בה", המשיך אילון. "האבסורד הוא שמצד אחד הפלסטינים מבקשים מחוות מישראל, ומצד שני פועלים נגדה בכל מסגרת אפשרית. דבר זה חייב להיעצר".
מנכ"ל משרד החוץ אף הדגיש כי הצעת החלטה תשפיע על מצבו העדין של תהליך השלום, והביע תקווה כי המדינות השונות תדחה את הצעת ההחלטה שהוגשה. סגן היועץ המשפטי של משרד החוץ, דניאל טאוב, אמר כי ישראל תמשיך בחקירות אותן היא מבצעת בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" וזאת בלי כל קשר להצעת ההחלטה שמוגשת לאו"ם.
מנגד, פועלות בריטניה וצרפת להשגת פשרה, לפיה המדינות ייזמו הצעת החלטה מרוככת הקוראת לישראל ולפלסטינים
ישראל אינה מעוניינת שהדוח יגיע לדיון במועצת הביטחון של האו"ם, שכן כל החלטה המתקבלת במוסד זה, מחייבת אותה משפטית. זאת בעוד והחלטה בעצרת הכללית אין לה תוקף משפטי מחייב.
עם זאת, אם אכן יגיע הדוח לעצרת הביטחון, ישראל תבקש מארצות הברית להטיל וטו. חשש נוסף של ישראל הוא שהנושא יובא בסופו של דבר לדיון בבית הדין הבינלאומי בהאג ויתגבש לכדי כתבי אישום וחקירות נגד אישים ישראלים – בצה"ל ובמערכת המדינית.