מחלוקת בהרצליה: האם לכרות את העצים הוותיקים?
תושבים בשכונת הרצליה הירוקה התלוננו בעירייה על עצים ותיקים שהפריעו להם וזו שלחה פקחים לגדוע אותם. שכניהם התקשו לקבל את הבשורה: הם מעניקים לנו איכות חיים ויופי. המתלוננים מתגוננים: העצים סותמים לנו לחלוטין את הגג והמרזבים

ברחוב רבי עקיבא בשכונת הרצליה הירוקה חלק מהתושבים חושבים קצת אחרת, העלים והפירות שמשירים העצים ברחוב מפריעים למנוחתם ולכן ביקשו מהעירייה "לטפל" בהם.
לפני כשבוע הגיעו עובדי גינון מטעם העירייה וכרתו מספר עצים ברחוב, משאירים למזכרת עגומה רק שורה של גדמים עירומים. לטענת התושבים, התכנון המקורי היה לכרות את כל העצים ברחוב אך התנגדות התושבים והמכתב שכתבו לעירייה הובילו להפסקה, לפחות זמנית, בכריתת העצים..
בקרבת רחוב רבי עקיבא בית ספר יסודי, חטיבת ביניים, בית אבות וכמובן בתי מגורים רבים. ניתן למצוא קשישים מטיילים תחת עצי הרחוב, ספורטאים רצים לאורכו וילדים קטנים מתהלכים בו בדרך חזרה מבית הספר. בעוד שחלק מתושבי הרחוב הם אלו שביקשו את כריתת העצים, חלק נכבד מתנגדים לכריתתם ומתארים את העצים כתפארת הרחוב והשכונה כולה.
אחד מתושבי השכונה סיפר: " העצים מרשימים מאוד, בני 20-25 שנה בגובה של כ-15 מטר עם צמרת גדולה. הם נותנים חמצן
"חמישה גדמים עומדים ברחוב, שלדים של גזעים חשופים וכרותים לחלוטין ועל ידם עומדים מספר עצים אותם לא הספיקו לכרות שמוכיחים איך זה נראה קודם". התושב מתאר את תהליך הכריתה כ"ברברי וברוטאלי" שהחל עוד בשבוע שעבר כאשר גזמו שני עצים והסתיים השבוע בגזימת חמישה עצים עד לגזע שלהם
הסיבה לכריתת העצים היא תלונתם של כמה דיירים ברחוב לגבי עלי העצים שסותמים את מרזבי וגגות ביתם. משפחת שטיינר, מיוזמי הבקשה לגיזום העצים מתארת כיצד העצים מפריעים לשגרת יומה: "התושבים שמפריע להם שכרתו את העצים שינסו לגור כאן, במקום בו העצים סותמים לנו לחלוטין את הגג והמרזבים.
"העלים והפרחים מתייבשים ועפים לכיוון הבית שלנו ברוח. אנחנו צריכים להביא אנשי מקצוע שינקו כל השנה כי אין לנו יכולת לנקות אותם לבד. במקום לגזום ולטפל כל שנה בעצים בצורה נורמאלית נתנו להם להגיע למימדים מטורפים ולכן הפתרון הוא לכרות אותם".
בת המשפחה לא הביעה צער על העצים ועל היתרונות שהם מעניקים: "לא כרתו את העצים אלא גזמו אותם. נכון שעכשיו יש גדם אבל הענפים יצמחו מחדש והעץ עוד ילבלב שוב. התלונה לא הייתה רק שלנו אלא של דיירים נוספים, זה מה שביקשנו מהעירייה וזה מה שהם עשו".
בתגובה לכך אומר תושב המשתתף במאבק שמנהלת קבוצה של דיירים כנגד הכריתה: " גם לי יש בית פרטי עם מרזבים ואני כל חורף מנקה אותם. אז אולי בבית שלהם קשה יותר להגיע לפתח המרזב, אז בגלל זה לא יהיו לנו עצים ברחוב?".
עוד ביום הכריתה הרימו מספר תושבים את הכפפה וכתבו מכתב רגשני לראש העיר, יעל גרמן, בו הם כואבים את "כאב העצים הגדומים". גם מפני עובדי הגינון לא הסתירו התושבים את התנגדותם ויצרו ויכוח שכונתי שהוביל להפסקת הכריתה. " קבלן הגיזום אמר לי שהוא קיבל הוראה להמשיך ולכרות הלאה את כל הרחוב. אחרי שהתושבים התחילו לעשות רעש הגיעה הוראה להפסיק".
התושבים מספרים שברחוב אחר בשכונה, רחוב עינב, גם גזמו מספר עצים בגלל תלונה דומה של שכן, "זה ממש נראה כמו מדיניות של העירייה", הם אומרים.

מסתבר כי בישיבה שניהלה ראש העירייה יעל גרמן עם גורמים רלבנטיים בעירייה, בה נכחו גם נציגים של ועד תושבי שכונת הרצליה הצעירה, הועלה הנושא וסוכם כי ידללו ויצמצמו מעט את העלים על הענפים בשל תלונות של תושבים.
"יש הבדל גדול בין לצמצם לבין להשאיר גזעים חשופים. יתרה מכך, אם לא היינו מתנגדים בגלוי כל העצים עד סוף הרחוב היו נכרתים, זו מחשבה מעוררת חלחלה", אומר תושב.
תגובת עיריית הרצליה לא התקבלה.