חלב דווקא
מתגעגעים לחלב של פעם? נסו את המלא החדש מהרדוף. אביב לביא בדק את המוצר והוא משוכנע שהוא טעים יותר. לא עוצר בירוק

את הליגה הזו, שיש בה ממד לא מבוטל של נוסטלגיה, מנסים בימים אלה לשחזר במחלבה החדשה של "הרדוף". החל מהשבוע משגרת הרדוף אל החנויות חלב אורגני מלא, שמתהדר ב"טעם של פעם". בתקווה שפעם באמת היה פה יותר טוב.
ההבדל בין החלב מודל 2009 לאביו הקדמוני מתבטא בשלושה מרכיבים עיקריים: פעם, מזמן, לא היו מפסטרים חלב. היום החוק מחייב לפסטר, כלומר להמית חיידקים ולהשבית אנזימים באמצעות חימום. זה חיוני לבריאות הציבור, אבל מעציב את בלוטות הטעם. בשנים האחרונות המחלבות הגדולות הולכות על "פסטור על" - הרתחה בטמפרטורה של כ-130 מעלות, שמאריכה משמעותית את חיי המדף של החלב. בקיבוץ הרדוף - הרפת האורגנית המסחרית היחידה בישראל - מפסטרים בטמפרטורה הרבה יותר נמוכה (87 מעלות). יש הטוענים שזה מסייע לחלב האורגני להיות טעים יותר.
התהליך המודרני השני שהחלב עובר הוא הימגון (מלשון הומוגניות) - פירוק כדוריות השומן והפיכת החלב לנוזל בעל מרקם אחיד. ההימגון הופך את החלב ידידותי למשתמש: חלב שהשומן מצטבר עליו ונקרש בפתח הבקבוק או הקרטון, קשה להוסיף לקפה.
החלב המלא
החלב המלא מכיל אחוז שומן משתנה: בחלב הזה לא מפרידים את השומן, ומשאירים אותו כמו ברגע היציאה מעטין הפרה. לכל פרה אחוז השומן הטבעי שלה, שתלוי בתזונה, במצב הרוח ובאינספור משתנים אחרים. בקיץ שיעור השומן נע לרוב סביב ה- 3.5 - 3.7 אחוזים , בחורף הוא יכול להגיע גם עד 4.5 אחוזים. כשטעמתי השבוע לראשונה את החלב המלא של הרדוף, היה נדמה לי שהוא אכן טעים יותר מהחלב האורגני הרגיל (שלושה אחוזים). בהרדוף ממתינים לראות אם ההבדל בטעם ובתחושת האותנטיות יצדיק, בעיני הלקוחות, את התוספת הזעומה בקלוריות.