השף המפורסם הציג מתכון לחתול ברוטב
מומחה המטבח האיטלקי הידוע, בפה ביגאצי, עורר סערה גדולה אחרי שסיפר בתוכנית טלוויזיה כי בשר חתולים הוא "מעדן שמימי"

חתולים. צילום: SXC
בשידור של תוכנית המטבח הפופולרית "פרובה דל קוקו", הציג העיתונאי ומומחה המטבח הידוע בפה ביגאצי את המעדן החדש: נזיד בשר חתולים ברוטב.
מגישת התוכנית חשבה תחילה, כי מדובר בבדיחה. היא הביטה בתדהמה במומחה הקולינרי בן ה-77, שהמשיך להסביר לצופים כי בשר חתולים הוא מעדן שמיימי. "יש להשרותו במים זורמים למשך שלושה ימים, ואז הבשר מתרכך", הסביר השף.
המגישה לא ידעה היכן לקבור את עצמה, ואף הסתתרה בשלב כלשהו במבוכה מתחת לשולחן באולפן, אך המומחה בשלו. "בשר חתולים טוב יותר מבשרם של שפנים, עופות וציפורים, אכלתי אותו פעמים רבות. הוא מאכל מסורתי בחבל טוסקנה", אמר ביגאצי לפני שהבמאי קטע את דבריו בפרסומת.
הופעת השף עוררה, כצפוי, סערה ציבורית, ואיחדה את מפלגת הירוקים, אגודת צער
בעלי חיים, חברי פרלמנט וסגנית שרת הבריאות. הלחץ הציבורי הביא לפיטוריו של ביגאצי, שניסה אתמול להצדיק עצמו.
הוא הסביר שקיבל את הרעיון בשנים שלאחר מלחמת העולם השנייה, אז פגש אנשים שאוכלים חתולים בשל המחסור בבשר." רק דיברתי על מסורת ישנה", הוסיף, והצהיר כי למרות המלצותיו החמות, הוא עצמו חדל לאכול חתולים לפני שנים רבות.