חשד: כנופיה בישראל סחרה באיברים של אזרחים

הותר לפרסום כי בתום חקירה סמויה בת כמה חודשים, עצרה המשטרה חמישה חשודים, בהם גם תא"ל במילואים, החשודים כי ניהלו רשת של סחר באיברים שפעלה בכל הארץ. על פי החשד, נהגה הכנופיה לגבות 120 אלף דולר עבור כליה, אותה רכשה תמורת 10,000 דולר שלא תמיד שולמו. הניתוחים בוצעו בחו"ל

אלי לוי ואחיקם משה-דוד | 7/4/2010 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המשטרה חשפה היום (ד') פרשה חמורה של סחר באיברים. לאחר חקירה של כמה חודשים, עצרה המשטרה רשת הונאה מאורגנת שנהגה לאתר אנשים מרחבי הארץ השרויים במצוקה כלכלית, ולחלק הבטחות שווא כי בעבור איבריהם יקבלו כסף רב. בין חברי הרשת נמצא גם תת אלוף במילואים, מאיר זמיר בן 62 מראשון לציון המחזיק בעיטור גבורה.

מעבירים כליה להשתלה.
מעבירים כליה להשתלה. צילום אילוסטרציה: רויטרס
כמו כן, בבית משפט השלום בנצרת נערך בדיון בנושא הארכת מעצרם של כל חברי הרשת. שאר החברים הם - עו"ד נתנאל מויאל בן 34 מאשקלון, עו"ד אליהו רפאלי בן 77. קובי גלוב בן 34 מאור יהודה, שלומי ביטון בן 34 מאשקלון, וחברתו יפית שוקרון בת 36 מרמלה. 

הפרשה החלה לפני מספר חודשים כאשר במפלג הונאה צפון פתחו בחקירת חשד לסחר באיברים בעקבות תלונה שהגישה תושבת נצרת כבת 50. על פי החשד, האישה שהייתה במצב כלכלי קשה, נענתה למודעה שראתה במקומון בשפה הערבית, לפיה בעבור כלייתה תקבל סכום כסף רב של כ-100 אלף דולר.
רשת מאורגנת המורכבת מסוכנים ומתווכים

האישה יצרה קשר והיא הופנתה לבדיקות התאמה. לאחר שהתברר כי ישנה התאמה, הוטסה האישה לאחת ממדינות מזרח אירופה ושם קצרו את כלייתה. אולם, לאחר שובה ארצה, לא קיבלה את כספה כפי שהובטח לה.

בינתיים, כבר הוגשו מספר תלונות נוספות, ובמשטרה פתחו בחקירת התופעה. עם התקדמות החקירה החלו להתברר כי מדובר בתעשייה

שלמה של סחר באיברים המנוהלת על ידי רשת מאורגנת, הכוללת סוכנים ומתווכים שונים.

לפי החשד, אותה רשת פעלה בכל רחבי הארץ ולא רק באיזור הצפון, בעיקר באמצעות פרסומים במקומונים או ברשת האינטרנט. סוחרי האיברים היו מקבלים לידיהם בדרכים שונות פרטים אודות מועמדים פוטנציאליים להשתלה ומציעים את שירותיהם.

לא פחות מ-120 אלף דולר עבור השתלת כליה

מי שנמצא כתורם פוטנציאלי היה נשלח לסדרת בדיקות התאמה ולאחר מכן לחו"ל, בין השאר למזרח אירופה, לפיליפינים ולאקוודור, שם היו עוברים ניתוח לקיצור איבריהם. בתום התהליך היו חוזרים ארצה ללא כל תיעוד רפואי, וחלקם גם עם סיבוכים רפואיים.

כמו כן, אותם תורמים היו חותמים על חוזה ואף הוגשו תצהירים כוזבים בשמם המעידים לכאורה על קשר משפחתי ביניהם לבין המושתלים, מתוך בירוקרטיה מקומית במדינות שבשטחן התבצע הניתוח.

במשטרה מעריכים כי עבור האיברים היו מקבלים חברי הרשת סכומים שונים. לדוגמא, עבור השתלת כליה היו מקבלים לא פחות מ-120 אלף דולר. זאת בעוד, שהתורמים היו מקבלים לידיהם סכומים הנעים סביב העשרת אלפים דולר במקרה הטוב, ובמקרה הרע לא היו מקבלים דבר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים