חודשו מהומות הדרוזים: לא ניתן שיופקעו עוד אדמות
לאחר כמה שעות של שקט חידשו הדרוזים בצהריים את ההפגנות נגד השלמת העבודות להנחת צינור הגז בכרמל. במהלך המהומות נפצעו קצין משטרה ושלושה מפגינים. "אנו לא מוחים נגד היהודים ולא נגד מדינת ישראל, אבל לא נזוז מכאן עד שיהיה הסכם של דונם מול דונם", אמר השייח' עלי מועדי מראשי העדה הדרוזית

השייח' עלי מועדי מהכפר ירכא, אחד מראשי העדה הדרוזית, אמר כי "הדרוזים אינם מוחים נגד היהודים ולא נגד מדינת ישראל, אבל אנחנו לא נזוז מכאן עד שיהיה הסכם של דונם מול דונם זאת האדמה שלנו אנחנו חלק מההקמה של מדינת ישראל ולא ניתן שיופקעו לנו עוד אדמות".
מפקד המחוז הצפוני, ניצב שמעון קורן שהגיע למקום בעקבות התחדשות המהומות הדגיש: "המשטרה איננה צד בין בעימות בין הדרוזים לחברה שמניחה את צינור הגז וכל מטרת המשטה היא לאבטח את העובדות על פי חוק".
במקביל לכוננות המשטרתית יש כוננות במכבי האש מחשש להצתות, כוחות גדולים של כבאות חיפה פזורים באיזור.
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה כי: "הצעת הפיצוי שגובשה והוצעה לבעלי הקרקעות הדרוזיים, שתוואי הצינור עובר באדמותיהם, הינה מרחיקת לכת. לצערנו, בימים האחרונים חזרו בהם חלק מבעלי הקרקעות והקצינו את עמדותיהם בנוגע לפיצוי אותו הם מבקשים".

העימותים אלימים החלו הבוקר בין כוחות המשטרה לעשרות דרוזים המפגינים נגד השלמת העבודות להנחת צינור הגז באדמות מנסורה שעל הכרמל, השייכות לחקלאים דרוזים. שני מפגינים עוכבו לחקירה במהלך המהומות בחשד להתפרעות והפרעה לשוטרים.
המפגינים פשטו על הטרקטור היחיד שהיה במקום, שלפו את הנהג בכח ודירדרו
שלושה חודשים לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הורה להתחיל בעבודות להנחת צינור גז טבעי לחיפה, הגיע הבוקר הפרויקט לשלב הקריטי, כשטרקטור החל לפלס את דרכו לשטחים החקלאיים באדמות מנסורה מצפון ליקנעם.
האדמות הן בבעלותם של חקלאים דרוזים, שלא הגיעו עדיין להסדר עם המדינה על קבלת אדמות חלופיות או פיצוי כספי, והחשש במשטרה מהאפשרות שבאיזור יתפתחו עימותים - התממש.

במשטרת המחוז הצפוני מודעים לרגישות הגבוהה ובעקבות החשש למהומות בין הצדדים, נערכו לתרחישים השונים. החל משעות הבוקר המוקדמות, ובימים הקרובים, יהיו פרוסים מאות שוטרים - גלויים וסמויים - לאורך איזור סלילת הצינור וצירי התנועה הסמוכים לאורך כביש 70, במטרה לחצוץ בין הנצים ולאפשר את קיום העבודות, בעוד הדרוזים מבטיחים להגיע ולהראות נוכחות.
מדובר בפרויקט בעל חשיבות לאומית. הצינור, שעובר מחוף דור לכיוון יקנעם ומשם דרך צומת העמקים למפרץ חיפה, מיועד לספק גז טבעי לתחנת הכח במפרץ חיפה ולמפעלים שונים בסביבה, ובכך למנוע זיהום אוויר גדול.
עד לפני שלושה חודשים הניחו הפועלים את הצינור בין חוף דור ליקנעם ובין צומת העמקים למפרץ חיפה, ובאמצע נפער "חור" באורך 12 ק"מ, בין יקנעם לצומת העמקים, שלא סללו בו תוואי לצינור, בשל המתיחות עם הדרוזים.
ל-nrg מעריב נודע כי אחרי חודשים של דיונים קדחתניים ומאמץ אדיר של גורמים רבים להגיע להסדר נותרו עוד מאתיים דונם, עליהם לא הגיעו הצדדים להסדר. גם אמש התקיימה ישיבה בין חברת נתיבי גז, שסוללת את הפרויקט, לבין נציגי הדרוזים. גם פגישה זו הסתיימה ללא תוצאות.
יו"ר המועצה הדתית הדרוזית העליונה, השייח' מוואפק טריף, מנסה כבר חודשים לסייע לצדדים להגיע להסדר. "אני מקווה שלא יהיו מהומות ולא יהיו התפרעויות, אבל מישהו חייב לשמוע את הצד של הדרוזים כי עשינו עבודה והגענו כמעט להסכמה עם כולם", אמר טריף אתמול. "אני מקווה שזה יעבור בשקט".
