בג"ץ ביטל את ההחלטה לממן טיפולי שיניים לילדים
השופטים קבעו כי החלטת הממשלה להקצות סכום של 65 מיליון שקל אינה מקיימת את אמות המידה להוספת תחום חדש לשירותי סל הבריאות. בהחלטתם קיבלו השופטים את עתירותיהם של קרן דולב לצדק רפואי, התנועה למען איכות השלטון וההסתדרות הרפואית שהתנגדו למימון טיפולים על חשבון תרופות מצילות חיים

סגן השר ליצמן. קידם את ההצעה יחד עם ראש הממשלה נתניהו, המכהן כשר הבריאות. צילום ארכיון: חמד אלמקת
כמו כן חייבו השופטים את המדינה לשלם לכל אחת מן העותרות הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך של 10,000 שקל. בנימוקי השופטים נאמר כי החלטת הממשלה אינה מקיימת אף אחת משתי החלופות המאפשרות להכליל בסל שירותי הבריאות תחומים נוספים מלבד אלה הקבועים בו על פי החוק.
חלופה אחת היא קבלת אישור של ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת – אישור שהמדינה הבהירה כי אין בכוונת הממשלה לבקש. החלופה השנייה היא הכנסת תיקון לחוק ביטוח בריאות ממלכתי שיאושר בכנסת. על שולחן הכנסת אמנם הונחה לאחרונה הצעה לתיקון הסעיף הרלוונטי בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, אולם ההצעה טרם הובאה לאישורה הסופי של הכנסת.
גורמים במשרד הבריאות: מדובר בעניין טכני בלבד
בעקבות החלטת בג"ץ טענו הערב גורמים במשרד הבריאות כי הכסף שנועד לטיפולי השיניים לא יחזור אוטומטית לסל התרופות. לדבריהם, בכוונתם להעביר את הנושא דרך ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, כנדרש – ובכך להכשיר מחדש את יוזמתו של סגן השר ליצמן. לטענתם, מדובר בעניין טכני בלבד.
עו"ד גילעד רוגל, יו"ר קרן דולב, בירך הערב על ההחלטה, והסביר כי העתירה הוגשה כדי למנוע פגיעה
בחולים. "זו בשורה מצוינת לאלפי אנשים שעבורם ההחלטה להקצות את הכספים מסל הבריאות הייתה גורלית ועלולה הייתה להבדיל בין חיים למוות", אמר עו"ד רוגל.
"הכסף הזה נועד לתרופות מצילות חיים, ופתאום משכו אותו והעבירו אותו לדברים אחרים. כולנו בעד טיפולי שיניים, לא רק לילדים גם לזקנים, אך אנחנו נגד לקיחת הכסף מתקציב התרופות של החולים שכה זקוקים להן", הוסיף.
עדכון אחרון : 20/5/2010 20:48