טלפון קווי, זוכרים?

בין ההתמכרות לגאדג'טים פולטי קרינה לבין התנזרות מהקדמה יש גם דרך ביניים: שימוש בטכנולוגיה, אבל בזהירות ובמינון הגיוני

אביב לביא | 25/7/2010 7:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
"האם הדרך היחידה שנותרה לנו לתקשר היא באמצעות יוני דואר?"- השאלה הזאת, שהפנה השבוע עודד בן עמי לפרופ' סיגל סדצקי, כאילו בקעה מגרונם של ישראלים רבים.

שעות ספורות קודם לכן פרסם משרד הבריאות צרור המלצות חדשות, שנוסחו על ידי סדצקי, המאירות את תשומת לב הציבור לעובדה שהטלפונים האלחוטיים, אלה שנמצאים כמעט בכל בית ומאפשרים לנו לדבר בתעריף בזק אבל להשתחרר מהחוט, מייצרים קרינה דומה לזו של אחיהם הסלולריים. מותר לשער שבחברות הסלולר נרשם רגע של נחת: סוף-סוף מדברים על קרינה ולא מפנים כלפיהם אצבע מאשימה.

התשובה היא, כמובן, שלא צפוי בקרוב קאמבק של יוני הדואר. בין בולימיה טכנולוגית והתמכרות לגאדג'טים קורנים ובין התנזרות מכל מה שמריח כקדמה וניסיון להשיב את גלגלי הזמן לאחור, יש גם דרך ביניים. בדרך הזו אפשר להשתמש בטכנולוגיה, אבל בזהירות ובמינון הגיוני. החיים הם מערכה אחת גדולה של ניהול סיכונים. אי אפשר לחיות בלי להסתכן, אבל זה עוד לא אומר שצריך להתנדב ולקפוץ ראש לתוך כל סיכון מזדמן.

מכוניות, כידוע, הורגות. הן הרבה יותר מסוכנות מטלפונים, סלולריים או אלחוטיים. בכל זאת אנחנו נוסעים, אבל השאלה היא איך: מי שנוהג במהירות סבירה ומקפיד על חגורת בטיחות מגדיל משמעותית את הסיכוי שלו לחזור הביתה בשלום.
אם אפשר לדבר בלי קרינה, למה לדבר עם?

מי שמצמיד טלפון אלחוטי לראש ומדבר במשך שעות, מגדיל את סיכוייו - זהו החשד העולה מהמחקרים העדכניים - לפתח גידול באותו צד של הראש; ומי שמפזר טלפונים אלחוטיים בחדר הילדים או בחדר השינה, חושף את עצמו ואת ילדיו למנות מוגברות ומיותרות של קרינה.

לפני כשנה הזמנתי לביתי מודד קרינה מוסמך. סדרה קצרה של מדידות הספיקה לו כדי להוכיח שהטלפון האלחוטי, שעד אז ניצב בנחת על בסיסו בפינת הסלון, מייצר קרינה שמתמודדת בכבוד עם זו של הסלולרי. כמה דקות אחר כך האלחוטי כבר מצא את דרכו לבוידעם והומר בטלפון קווי. אם אפשר לדבר בלי קרינה, למה לדבר עם?

המידע על הטכנולוגיה של הטלפונים האלחוטיים, ועל היותם מקור לקרינה קיים כבר כמה שנים. משרד

הבריאות היה יכול וצריך לשתף בו את הציבור עוד קודם לכן, אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם. תפקידם של הממונים על בריאותנו לתת לנו כלים לקבלת החלטות ולעצב את חיינו בצורה מושכלת.

בשנים הבאות כנראה נשמע ממשרד הבריאות גם על החששות מקרינה אלקטרומגנטית ועל דרכי השימוש המומלצות במכשירי החשמל. הבית החכם העתידי-צירוף שחובבי קדמה אוהבים לגלגל על הלשון-הוא בית שיכיל מקסימום נוחות טכנולוגית תוך מינימום חשיפה לקרינה לא חיונית.

לעתים נשמעת הטענה כאילו הודעות מהסוג הזה מעוררות בציבור בהלה. לטעמי זה בדיוק הפוך: במקום שבו יש יותר ידע, יש פחות פאניקה. למי שמתעקש להיבהל, מומלץ לזכור: הבהלה מסוכנת לבריאות אפילו יותר מהקרינה.

aviv67@gmail.com

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אביב לביא

צילום: דעות

כותב במעריב על ענייני איכות סביבה וכדורסל. מגיש את התוכנית "יהיה בסדר" בגלי צה"ל. פרסם ספר על אוכל אורגני

לכל הטורים של אביב לביא

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים