מקורבי הרמטכ"ל: הוא לא חשב שהמסמך פלילי
מקורביו של הרמטכ"ל גבי אשכנזי דוחים את הביקורות שהתעוררו עקב העדות שמסר, לפיה "מסמך גלנט" הגיע לידיו מספר שבועות לפני שנחשף ולא דיווח. "מה ציפו שיעשה?", תוהים מקורביו, "לא סבר שהמסמך פלילי ואת ברק לא היה טעם לערב". לאחד מקציניו סיפר אשכנזי כי "הרגיש כמו סרט, כל מה שהיה כתוב בו התממש"
אשכנזי על המסמך: אנחנו חייבים תשובות לציבור

אשכנזי בטקס סיום קורס פו''מ, אמש רענן כהן
המקורב מסביר כי המסמך, שנתפס על ידי אשכנזי כלא מזוייף, גם לא הועבר למשטרה משום שבאותם ימים התכונן הרמטכ"ל לעדותו בפני ועדת טירקל וכי "הטלפונים שלו היו סגורים". לדבריו, לאחר שסיים את עדותו בוועדה הוא מסר את עדותו לצוות החקירה ומסר את המסמך.
קו ההגנה של הרמטכ"ל ממשיך ברצונו למקד את האש בעצמו ולא בצה"ל. לדברי מקורביו, הוא הבין את פוטנציאל הנזק שבפרסום ולכן עשה הכל כדי שהדברים יישארו בלשכתו. גם כך, אומרים המקורבים, המסמך הזכיר לו את המציאות ולכן לא היה כל טעם להמשיך לעסוק בו.
"אנחנו יודעים להערכתנו 85% ממה שקרה בפרשה הזו אבל לא בהכרח יודעים מי כתב", הוסיף הקצין הבכיר, "הרי אם תסירו את הלוגו של משרד הפרסום מהמסמך אז הכל יתגלה כנכון. אז מה היה אמור לחשוב הרמטכ"ל כשהוא ראה את המסמך?"
"פתאום קיבלתי את התסריט לסרט"
לדברי המקורב, הרמטכ"ל אמר: "כשקיבלתי את המסמך זה היה כאילו אני חי בסרט ופתאום מקבל את התסריט לסרט".
"במשך זמן רב הוא התמלא בפנים והתפוצץ", ממשיך הקצין המקורב, "אבל בתוך תוכו הוא החליט לקחת את הכל על עצמו ולחסוך את הסחרור הזה מצה"ל".
מדוע לא דיווח אשכנזי לשר הביטחון? הוא סבר כי אחת מכוונת מחברי המסמך היתה לסכסך בינו ובין ברק, איתו היחסים מתוחים גם כך. בעבר, כבר נאלץ אשכנזי לתת הבהרות לשר הביטחון כדי
להכחיש פרסומים בכלי התקשורת אודות יחסיו עם אהוד ברק ולהרגיע את האווירה. חשיפת המסמך מול ברק, ממשיך המקורב, הייתה רק מעצימה את המתיחות.
קצינים בכירים בצה"ל טוענים, כי עד כה אף אחד לא קבע האם מדובר במסמכים מזויפים ולכן פעולותיו של אשכנזי היו הגיוניות. "עובדתית כל מה שכתוב במסמכים קרה וזה אמנם מדאיג. חבל שגורמים אחרים הצליחו להסיט את תשומת הלב הציבורית מכותב המסמך למדליף שלו, או להתנהלות הקצינים".