טעים לי בלונדון: איפה כדאי לאכול ולשתות בבירה הבריטית?
לונדון היא חגיגה של בתי קפה, מסעדות וברים בכל צבעי הקשת. דב גרינבלט, חובב לונדון מושבע, מצא את הקפה המשובח ביותר, מסעדה צמחונית מעולה ובר מערפל חושים
בית קפה. מרבית התיירים בלונדון שותים קפה באחת מהרשתות הגדולות. האמריקאים ואלה שאין להם כל חוש טעם בקפה, מסתפקים בדרך כלל בסטרבאקס הסטנדרטית, היתר מוצאים את מבוקשם באחד הסניפים של פרט א מנג'ר העממית, ואילו המקומיים, לעומת זאת, עוצרים בדרך לעבודה ברשת נרו האיכותית, קפה איטלקי בעל הסיסמא "הקפה הטוב ביותר בצד הזה של מילאנו".
לאוהבי הקפה האמיתיים, כמוני, אלה שמתענגים על כל כוס ושואפים בכל לגימה את ריחם המשכר של פולי הקפה שנטחנו במקום דקות קודם, יש רק מקום אחד בלונדון – פרננדז אנד וולס. בית הקפה הקטן והאינטימי הזה נמצא ברחוב קטן, בלב הסוהו, כמה עשרות מטרים בלבד מרחוב ריג'נט ההמוני והסואן, אולם הוא אינו מסוג המקומות שנתקלים בהם תוך כדי טיול בעיר, במקרה. מגיעים אליו רק לונדונים מקומיים וכאלה שהגיעו אליו במיוחד.
במקום כ-12 מקומות בלבד, 3-4 מהם על כיסאות מתכת המוצבים מתחת לבר עץ טבעי ומאסיבי, הפונה אל הרחוב. בשעות בין הערביים, שהשמש מאירה את הרחוב בטרם שקיעתה, זה אחד המקומות הרומנטיים ביותר שיש. אין שם כוסות בגדלים שונים, רק גודל אחיד של קפה מסוגים שונים, במחיר של 2.5 פאונד, ועם כפית אחת של סוכר חום מעורבב כראוי, זה הקפה הטעים ביותר ששתיתי בימי חיי. אין מאכל או משקה אחרים שגורמים לי לצמרמרות בגוף כמו הקפה הזה ואין אף בחורה בעולם (מלבד אחת), שהייתי מעדיף אותה על פני כוס אחת של המשקה המופלא הזה. חושבים שאני לא שפוי? תשתו כוס אחת ונדבר אחרי.
המיקום: ביק סטריט מספר 73. מצומת אוקספורד – ריג'נט יורדים לכיוון לואר ריג'נט, ברחוב החמישי פונים שמאלה ובית הקפה נמצא בהמשך, מצד שמאל.

ארוחת צהרים. כמה עשרות מטרים בלבד משם, נמצאת המסעדה הצמחונית שלטעמי היא הטובה בעיר – מילדרדס. המסעדה נפתחת רק ב–12 בצהרים ומאוד מומלץ להגיע לפני אחת, מאחר והמקום, המכיל כ–30 מקומות בלבד, מתמלא במהירות.
מבחר קבוע של מנות ראשונות, מרק היום, בדרך כלל מרק סמיך ועשיר, המורכב מכמות מכובדת של ירקות מזינים, מוגש עם לחם כפרי וחם שנאפה בקומה שמתחת, מנות
מיקום: רחוב לקסינגטון 45 בסוהו. בפרננדז אנד וולס פונים שמאלה, ממשיכים עשרים מטר ופונים שמאלה. המסעדה נמצאת בצד שמאל.

תה אחר הצהרים. מסורת אנגלית עתיקת יומין, שמי שמאמץ אותה, קשה לו אחר כך להפסיק. עשרות מקומות בלונדון, בעיקר בתי מלון, מציעות תה של אחר הצהרים, אך כדי לעשות זאת בסטייל, עם דגש על איכות בלתי מתפשרת והתחככות בקהל מהאלפיון הבריטי העליון, צריך להיות רק במקום אחד – הבר של מלון קלרידג'ס, בלב שכונת מייפייר.
כבר בכניסה למלון, לאחר המעבר בדלת המסתובבת, מרגישים כי מדובר במשהו אחר, שונה, באיכות שלא קיימת בשום מקום אחר: החל ברצפת השיש השחור והלבן המבריק, דרך מלבושם המהודר של אורחי המלון ועד לעיצוב המלוקק והנוצץ - שימו לב במיוחד לנברשת הקריסטל המוצבת לה במרכז הכניסה, לא שאפשר לפספס.
לטעמי, הכול קצת נוצץ מדי. מהכניסה הראשית עולים במדרגות, פונים ימינה ושוב ימינה. בבר ספות עור מרשימות, כיסאות בר מפנקים ורכים, צוות מלצרים הכי מקצועי שנתקלתי בו בימיי חיי, תאורה במידה המתאימה, כלי הגשה מכסף טהור ואווירה יוקרתית ומחשמלת. קנקן תה ירוק מעולה (שתי כוסות גדולות) עולה 6 פאונד והוא מוגש עם עוגיית שוקולד קטנה, המגיעה מהמסעדה של גורדון רמזי הסמוכה, שלבדה שווה את המחיר.
מיקום: ברוק סטריט. מצומת אוקספורד – ריג'נט יורדים למטה, ברחוב השני, האנובר, פונים ימינה, והמלון נמצא בהמשך, בצד שמאל.

ארוחת ערב. פינג פונג היא רשת של מסעדות דים סאם הפרושות ברחבי לונדון. המסעדה החביבה עלי היא זו שברחוב גרייט מרלבורו, סמוך לצומת הרחובות אוקספורד וריג'נט. למקום עיצוב מרהיב, שירות מהיר ויעיל ומנות קטנות וטעימות, שמחירן הוא כ–3 פאונד למנה בת 2-3 פריטים.
ארוחה תהיה מורכבת ממספר מנות שונות, המוכנות, כמובן, מיד אחרי הזמנתן ומוגשות לשולחן טריות, פריכות וחמות. למנות שלוש רמות של חריפות, מכוכב אחד ועד לשלושה, וקחו בחשבון ששלושה, ספייסי, זה חריף מאוד ומומלץ לאכול מנות אלה בליווי כמות גדולה של מים.
מיקום: מצומת הרחובות אוקספורד – ריג'נט יורדים למטה, ברחוב השני פונים שמאלה, והמסעדה נמצאת בהמשך, מצד ימין.
בר לסגור איתו את הלילה. לא רחוק ממלון קלרידג'ס, בשכונת מייפייר, נמצא מלון קונאאוט, המלון הכי יקר והכי איכותי בלונדון. המלון שונה לחלוטין מקלרידג'ס - הוא אינו נוצץ, גדול ומרכזי אלא נחבא אל הכלים, צנוע וסולידי. עד שמסתכלים על המחיר, התכוונתי. למלון שתי מסעדות ושני ברים.
אל הקובורג בר, החביב עלי, מגיעים אם נכנסים בכניסה הראשית ופונים מיד ימינה ועוד פעם ימינה. אם תמשיכו עוד כמה מטרים ישר תגיעו למסעדה של השפית הלן ד'ארו, בעלת כוכב המישלן. מי שחשקה נפשו בארוחת ערב במקום, שייקח רק בחשבון שיצטרך למשכן את ביתו כדי לממן את החווייה ועוד יצטרך למצוא מקורות מימון לקינוח.
בבר מגוון רחב ביותר של משקאות, יינות וקוקטיילים והיינות האדומים מומלצים במיוחד, במחיר של החל מ–14 פאונד לכוס. המומלץ שלי – פינו נואר ניו זילנדי: רך, יבש, אינו משאיר טעם בפה לאורך זמן, אך מערפל את החושים וגורם לסחרחורת בדיוק במידה הרצויה.
מיקום: ממלון הקלרידג'ס פונים שמאלה, ממשיכים ישר, לכיוון הייד פארק, ברחוב גרוסבנור סקוור פונים שמאלה, והמלון נמצא בהמשך הרחוב, מצד ימין, בקרלוס פלייס.
הכותב הוא דובר החברה להגנת הטבע