חבר ועדת טירקל שבתאי רוזן לקה בדום לב ונפטר
מי שהיה חתן פרס ישראל למדעי המשפט וחתן פרס האג למשפט בינלאומי הלך לעולמו בביתו בירושלים. "אני מרכין ראשי עם לכתו של גדול המשפטנים בתחום המשפט הבינלאומי", אמר השופט יעקב טירקל. "מותו של שבתאי רוזן הוא אבידה גדולה למשפחתו, לעם ישראל, לעולם המשפט הבינלאומי ולחברי הוועדה"

פרופ' שבתאי רוזן צילום ארכיון: פלאש 90
רוזן, יליד לונדון, היה בן 93 במותו. לאחר שירות בחיל האוויר של הממלכה המאוחדת, החל את עבודתו במחלקה המדינית של הסוכנות היהודית בלונדון ולאחר מכן בירושלים.
עם קום המדינה, כיהן רוזן בתפקיד היועץ המשפטי של משרד החוץ, והחל משנות ה-70' כיהן בשורה של תפקידים דיפלומטיים, בהם נציג ישראל באו"ם.
במשך השנים ייצג רוזן את ממשלת ישראל בוועידות רבות וכן בהליכים משפטיים וייעוציים בפני בית הדין הבינלאומי בהאג. הוא שימש מרצה במוסדות אקדמיים רבים ברחבי העולם.
זכה להוקרה בינלאומית ולפרסים יוקרתיים בתחום המשפט
את שמו באקדמיה קנה בעיקר בתחומים של המשפט הבינלאומי ודיני הים. פרופ' רוזן כתב ספרים ומאמרים רבים בתחומים אלה, שחלקם נחשבים חומר חובה לסטודנטים וחוקרים בתחום היחסים הבינלאומיים. רוזן שימש בשנים האחרונות חבר סגל באוניברסיטת בר אילן ופרופסור אורח באוניברסיטאות שונות, בהן קיימברידג' ואמסטרדם.
בשנת 2001 שימש רוזן חבר אקדמיית האג למשפט בינלאומי, ומאוחר יותר
שימש יועץ לממשלות ברחבי העולם, בהן ארצות הברית, יוגוסלביה ויפן.
בשנת 1960 זכה רוזן בפרס ישראל למדעי המשפט ובשנת 2004 זכה בפרס האג למשפט בינלאומי. כמו כן, בשנת 1994 זכה רוזן להוקרה מהאגודה האמריקאית למשפט בינלאומי, שאף בחרה בו לנשיא כבוד שלה. רוזן גם שימש חבר כבוד באגודה ההלניסטית למשפט בינלאומי.
מינויו של רוזן ומינויים של חברים אחרים בוועדת טירקל עורר תגובות נלעגות על רקע גילם המתקדם. אולם, במהלך הדיונים הפגינו כל חברי הוועדה מעורבות - מי יותר ומי פחות. "התקשורת המודרנית, זה פשוט לא נגמר", אמר רוזן לאחר מינויו. "לקבל את הפרוטוקול של מועצת הביטחון שש שעות אחרי גמר הישיבה, זה פשוט פנטסטי".
כשנשאל מדוע לקח על עצמו את המשימה ענה בפשטות: "פנו אליי. אי אפשר לסרב אם הממשלה מבקשת".
עדכון אחרון : 22/9/2010 0:20