כלת פרס נובל לשלום מבקשת להישאר בארץ
פעילת זכויות האדם מייריד קוריגן-מגווייר השתתפה בחודש יוני במשט שניסה להגיע לחופי עזה. עכשיו היא מבקשת לאפשר לה להיכנס לישראל

חייל ישראלי מסייע לקוריגן-מגווייר לרדת מסיפון ה"רייצ'ל קורי". צילום ארכיון: דובר צה''ל
בעתירתה, טענה קוריגן-מגווייר כי לאחר שגורשה מהארץ נאמר לה ולנוסעים אחרים כי "לא תימנע בעתיד כניסתה לישראל בשל השתתפותה במשט". קוריגן-מגווייר טוענת כי בזמן שהדברים נאמרו לה נכח במקום גם נציג מטעם שגרירות אירלנד בישראל.
למרות הסירוב - החליטה להגיע
לאחרונה פנה ארגון "נשים זוכות פרס נובל לשלום" באונטריו לשגרירות ישראל בקנדה בבקשה לאפשר לקוריגן-מגווייר להיכנס לתחומי מדינת ישראל. לאחר בחינה של הבקשה, החליטו בשגרירות לסרב לאפשר לה להיכנס בשל השתתפותה במשט לעזה. השגרירות ציינה כי בעוד היא אינה מטילה ספק בתום ליבה של קוריגן-מגווייר כאקטיביסטית המחויבת לשלום ולצדק, וגם אינה מטילה ספק במניעיה באשר להשתתפותה במשט, הרי היא סבורה שמקגוויר הולכה שולל על ידי מארגני המשט.
"גב' קוריגן-מגווייר מצאה עצמה מעורבת במארב פרובוקטיבי המכוון לדה-לגיטימציה של מדינת ישראל, אשר באופן מוחלט סייע לחזק את החמאס וארגוני הטרור האחרים ברצועת עזה",
הבהיר סגן ראש המשלחת בשגרירות ישראל בקנדה, אליעז לוף. "גורמים אלה הופכים את מעמדה המשפטי בעיני החוק הישראלי לברור... ובלתי ניתן לשינוי".
למרות הסירוב הברור לאפשר לה להיכנס, החליטה קוריגן-מגווייר להגיע שוב לארץ. אתמול בלילה היא נחתה בנתב"ג, כחלק ממשלחת של "יוזמת נשות נובל" - נשים זוכות פרס נובל לשלום, כולן פעילות זכויות אדם, המבקרת בישראל ובתחומי הרשות הפלסטינית. עם נחיתתה בארץ סירב משרד הפנים לתת לה אשרת כניסה ונאמר לה כי תגורש מישראל בטיסה החוזרת לצפון אירלנד. היא מוחזקת עדיין במתקן מסורבי הכניסה לישראל בנתב"ג והכוונה הייתה לגרשה בטיסה שיצאה מישראל לפנות בוקר.