כלת פרס נובל ערערה לעליון: "תנו להיכנס"

ביהמ"ש העליון ידון מחר בערעורה של מייריד מגווייר, שהשתתפה במשט לעזה, גורשה, וניסתה להיכנס שוב. "לא התחשבו בזכויות האדם"

שמואל מיטלמן | 3/10/2010 11:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
האם בית המשפט העליון יתיר לכלת פרס נובל לשלום להיכנס ארצה? מייריד קוריגן מגווייר האירית ערערה הבוקר (א') לבית המשפט העליון על החלטת בית המשפט המחוזי בפתח תקווה לאשר את גירושה מן הארץ. מגווייר השתתפה במשט לעזה ביוני וגורשה מהארץ עם משתתפיו האחרים. העליון ידון בערעור מחר, בהרכב של שלושה שופטים: הנשיאה דורית ביניש, אשר גרוניס וניל הנדל.

מגווייר בת ה-66, פעילת זכויות אדם מפורסמת שאף זכתה בפרס נובל לשלום ב-1976 על פעילותה בצפון אירלנד, נעצרה לאחר שירדה מסיפון הספינה "רייצ'ל קורי"  שהפליגה לעזה.
בעתירתה הראשונה טענה מגווייר כי לאחר שגורשה מהארץ נאמר לה ולנוסעים אחרים כי לא תימנע בעתיד כניסתה לישראל בשל השתתפותה במשט.

מגווייר ביקשה להיכנס ארצה בשבוע שעבר כחלק ממשלחת של "יוזמת נשות נובל" - נשים זוכות פרס נובל לשלום, כולן פעילות זכויות אדם, המבקשות לבקר בישראל ובתחומי הרשות הפלסטינית. עם נחיתתה בנתב"ג סירב משרד הפנים לתת לה אשרת כניסה ונאמר לה כי תגורש מישראל בטיסה החוזרת לצפון אירלנד. היא מוחזקת עדיין במתקן מסורבי הכניסה לישראל בנתב"ג.
צילום: דובר צה''ל
חייל צה''ל עוזר למגוויר לרדת מהרייצ'ל קורי צילום: דובר צה''ל
"ביהמ"ש לא נתן משקל לפגיעה בזכויות אדם"

בית המשפט המחוזי קבע בסוף השבוע כי כניסתה לארץ סורבה כדין. ואולם מגוויר טוענת בערעור שהוגש באמצעות עורכי הדין חסן ג'בארין, פאטמה אלעג'ו וארנה כהן מארגון "עדאלה", כי כלל לא ידעה שהוצא נגדה צו הרחקה וכי לא קיבלה אותו.

בדיון ביום שישי טענה המדינה כי הסירוב להתיר את כניסת מגוויר אינו נעוץ כלל בעצם השתתפותה במשט לעזה, אלא בעובדה שקיימים נגדה צווי הרחקה מישראל. השופט רמי אמיר ציין כי הוא מוכן להניח שהצו הראשון, משנת 2009, בוטל, אך הצו השני שהוצא לאחר המשט תקף. השופט אמר כי צו ההרחקה תקף למשך עשר שנים והדגיש כי יש ראיה חיצונית

למסירת הצו לידי מגוויר - מסמך של סגן השגריר האירי בישראל שמתאר את האירוע. הוא דחה את טענת מגווייר כי לא קיבלה את הצווים ולכן הם אינם תקפים וכי "הובטח" לה שאין נגדה צו הרחקה המונע את שובה לכאן.

בערעורה לעליון טוענת מגוויר כי השופט המחוזי "לא נתן משקל לפגיעה בזכויות אדם כאשר דחה את עתירתה אך ורק על בסיס טעמים פרוצדורליים". לדבריה, היא לא ביקשה להגיע לישראל בעת המשט לעזה, ביוני, אלא הובאה לכאן על ידי חיל הים הישראלי, ולכן אין לראות אותה כשוהה לא חוקית בארץ או  מסורבת כניסה משום שלא התכוונה להפר את חוק הכניסה לישראל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/pulitic_news/ -->