הממשלה צפויה לאשר עלייה גדולה מאתיופיה
התוכנית להעלות לארץ אלפי בני הפלשמורה בתוך שלוש שנים תביא לסיום הפרשה שמסעירה את העדה האתיופית במשך 20 שנה

נציגים של משרד הפנים יבדקו את זכאותם של כ-7,900 בני הפלשמורה השוהים במקום. מדובר ברשימה שמית סגורה, שאי אפשר יהיה להצטרף אליה בעתיד.
במשך תשעת החודשים שלאחר החלטת הממשלה, נציגים של משרד הפנים יבדקו את זכאותם של אלה שנמצאים ברשימה לבוא לישראל. ההערכה היא שכ-6,500 יימצאו זכאים. העלייה תתבצע לפי מכסות, 200 בכל חודש.
ההערכה היא שהדבר יסתיים בתוך כשלוש שנים. במהלך בדיקת הזכאות ישתתפו הזכאים בשיעורים לקראת השבתם ליהדות, תהליך שיימשך גם בארץ. זאת, לעומת המצב כיום, שבו כל התהליך מתבצע רק לאחר העלייה לישראל.
עם סיום העלאתם, יפורק המחנה והמבנים שבו, כולל בית הספר, חדר האוכל והמרפאה, אשר יימסרו לעיריית גונדר. מאותו רגע, תסתיים העלייה המאורגנת מאתיופיה לישראל. מי שירצה לעלות לישראל בעתיד ייאלץ לעשות זאת בדרך הרגילה שמקובלת בכל העולם. הסוכנות היהודית צפויה לשאת בעלות העלאתם ארצה, סכום שצפוי להסתכם בשבעה מיליון דולר.
הכל מקווים כי תוכנית זו תשים קץ לעליית בני הפלשמורה לישראל, מפני שהיא לא רק מוסכמת על ידי נציגי משרד הקליטה, הפנים ומשרד ראש הממשלה, אלא גם על ידי השופט מאיר שמגר, העומד בראש השדולה למען העלאת בני הפלשמורה.
הארגון היהודי-אמריקאי נקואץ', שהחזיק במחנה המעבר ואשר נטען כלפיו בעבר שהוא הסיבה המרכזית לכך שהמחנה היה מתמלא שוב ושוב, לאחר שממשלת ישראל
גם הראשון לציון, הרב שלמה עמאר, אישר את הרשימה כרשימה סופית, שלאחריה לא תהיה יותר עלייה מאורגנת מאתיופיה. מנכ"ל המחלקה לעלייה וקליטה בסוכנות היהודית, אלי כהן, אמר: "יש כאן הזדמנות אמיתית לטפל בנושא. אני מאמין שהסוכנות, בהתאם להסכמות שאושרו, מסוגלת להשלים בכך באופן מושלם את העלייה המאורגנת מאתיופיה".
בני הפלשמורה הם יהודים שהתנצרו לפני כמאה שנים באתיופיה, אך המשיכו לשמור על זהות נפרדת מהנוצרים. הרב שלמה עמאר אישר שמדובר בזרע ישראל וכי יש להעלותם. עם השנים, נמתחה ביקורת קשה על ממשלת ישראל שמעלה קבוצה זו לישראל בטענה שאין לה שום זיקה לעם היהודי.