פגישת נתניהו-קלינטון הסתיימה אחרי 7 שעות וחצי
פגישתם של ראש הממשלה ומזכירת המדינה האמריקאית ארכה זמן רב מהצפוי, במהלכה שוחחו השניים על האפשרויות ליצירת תנאים שיביאו לחידוש המשא ומתן הישיר בין ישראל לפלסטינים. "שני הצוותים, הישראלי והאמריקאי, יעבדו בשיתוף פעולה הדוק בימים הקרובים", מסרה לשכת ראש הממשלה בתום הפגישה

בנימין נתניהו והילארי קלינטון צילום: אי-אף-פי
נתניהו וקלינטון נועדו בארבע עיניים למעלה משעתיים וחצי, ולאחר מכן הצטרפו לפגישה בעלי תפקידים נוספים.
בעלי התפקידים שהצטרפו הם: מזכיר הממשלה צבי האוזר, מזכירו הצבאי של נתניהו יוחנן לוקר, שגריר ישראל בארצות הברית מייקל אורן, ראש המטה לביטחון לאומי עוזי ארד, השליח האמריקאי למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל ויועצה של קלינטון לענייני המזרח התיכון, דן שפירו.
"לירושלים ולאריאל אין קשר לתהליך השלום"
"אנחנו הולכים לדבר על הכל", הצהירה קלינטון במסיבת עיתונאים משותפת לה ולנתניהו בפתח פגישתם הרשמית. "ארצות הברית תפעל למצוא דרך לקדם את התהליך המדיני. ראש הממשלה נתניהו והנשיא עבאס (אבו-מאזן, צ.י) מחויבים שניהם לפתרון שתי המדינות, ואנחנו מתכוונים למצוא דרך לקחת את השיחות קדימה".
נתניהו, מצדו, אמר: "בכוונתנו לדבר על האופן שבו נחדש ונמשיך את התהליך כדי להגיע להסכם היסטורי שישכין שלום וביטחון בינינו ובין הפלסטינים".
לדברי נתניהו, הסכם עם הרשות
הפלסטינית יפתח את הדרך להסדרת היחסים בין ישראל ובין יתר שכנותיה למזרח התיכון. "אנו רציניים למדי בנוגע לכך, ומעוניינים להתקדם בכיוון זה", הסביר.
עוד טען נתניהו כי הפרסומים האחרונים על הרחבת הבנייה מעבר לקו הירוק, בין היתר בכמה משכונותיה של ירושלים ובאריאל, נופחו וזכו להתייחסות לא פרופורציונלית.
לטענתו של נתניהו, אף שתוכניות הבנייה עוסקות בשטחים שעליהם דורשים הפלסטינים לנהל משא ומתן, אין להם כל קשר לשיחות השלום. קלינטון, פורסם שלשום, אינה שותפה לעמדתו זו של נתניהו, וכך גם הנשיא ברק אובמה והרשות הפלסטינית.