2,289 ילדים נפגעו בתאונות דרכים בשנת 2010
על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כ-75% מהילדים שנפגעים בתאונות - נפגעים כנוסעים ברכב, חלקם בשל העובדה שאינם חגורים במושב בטיחות כנדרש. במגזר החרדי המצא השיעורים הגבוהים של נהגים שדיווחו כי אינם מחזיקים בוסטר במכונית

זירת תאונה. 63 ילדים נהרגו או נפצעו קשה. צילום ארכיון: מקס ילינסון
במגזר הערבי והחרדי כאחד נמצאו שיעורים גבוהים של נהגים המסיעים ילדים בני 4-9 שדיווחו כי אין להם מושב מגביה (בוסטר) ברכב. הבעיה חמורה יותר במגזר הערבי, בו 71% מהנהגים שמסיעים ילדים דיווחו כי אין להם מושב מגביה, ובמגזר החרדי, בו דיווחו כך יותר ממחצית הנהגים (53%).
עוד עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה, כי בשנים 2009-2010 נפגעו 61 ילדים כנוסעים ברכב בתאונות בעיר אשדוד, 135 בחיפה, 340 בירושלים, 55 בראשון לציון ו-132 בתל-אביב.
"הורים רבים חושבים בטעות כי בנסיעות קצרות ליד הבית אין צורך להתעקש ולהושיב את הפעוט, המוחה בתוקף, במושב בטיחות", אמר מנכ"ל אור ירוק, שמואל אבואב. "חשוב להבין כי גם אם הילד בוכה ומסרב, ויתור בנושא זה הוא סכנת חיים ממשית. על ההורים להקפיד לחגור את ילדיהם בכל נסיעה ולו הקצרה ביותר".
לדבריו, "יש להשתמש במושב בטיחות תקני המותאם לגילו ומשקלו של הילד ולהקפיד שרצועות המושב יהיו מהודקות לגוף הילד. מחקרים מוכיחים כי מושבי בטיחות ובוסטרים יעילים מאוד בהורדת היפגעות ילדים כנוסעים ברכב. הם מפחיתים את מקרי המוות בקרב פעוטות בכ- 54%-60% ואת הצורך באשפוז בכ- 70%.
מה ניתן לעשות?
אבל למרות הממצאים, מחקרים מראים כי שימוש במושב בטיחות לילדים, המותאם לגיל הילד ולמשקלו, מפחית את התמותה והפגיעה של ילדים בזמן נסיעה ברכב בעת תאונה.
על מנת להשיג יעילות מרבית ממושב הבטיחות, יש להקפיד על מספר כללים: ילדים עד גיל - צריכים לשבת במושב בטיחות כשפניהם נגד כיוון הנסיעה. ילדים
בגיל שנה ועד 4 שנים או יישבו במושב בטיחות עם כיוון הנסיעה.
גם ילדים בגילאים 4 – 9, מעל 18 ק"ג ומעל לגובה של 1.35 מ' - יישבו במושב מגביה (בוסטר) וייחגרו בחגורת הרכב. בכל המקרים ולגבי כל הגילאים, אין להושיב את התינוק/ילד במושב הקדמי, כאשר כרית האוויר פעילה. קיימת אפשרות לנתק אותה.