
שליט: צדק חברתי הוא לא להשאיר חייל מאחור
מול אלפים המשתתפים בעצרת המחאה החברתית בת"א נאם אביו של גלעד שליט. אלפים מפגינים גם בירושלים, קצרין וראשל"צ
מפגיני העצרת סבורים כי המצב הבטחוני בשבוע האחרון הוא אחד התורמים העיקריים לירידה בנוכחות בהפגנות המחאה. עם זאת, הם טוענים כי גם כך האירועים המתקיימים היום בערים השונות הם לא העיקר וכי "העם יאמר את דברו" באירועים הגדולים המתוכננים להתקיים במוצאי שבת הבאה. העצרת מתקיימת הערב בסימן תמיכה ביישובי הדרום, והמסר המועבר בה הוא של המשך המחאה למרות המצב הבטחוני.
בירושלים הגיעו כ-6,000 והפגינו סמוך לבית ראש הממשלה. המפגינים יצאו מגן הסוס לכיוון כיכר פריז, כאשר מפגינים מהדרום מצטרפים אליהם. במהלך ההפגנה נאמו חברי צוות ספיבק ומנכ"לית האגודה הישראלית של יוצאי אתיופיה זיוה מקונן-דגו.
ימין סוויסה, איש הפנתרים השחורים, אמר: "היינו ככה גם ב-73' לאחר מלחמת יום כיפור והבאנו לשינוי. זה הזמן לשינוי גם עכשיו". יו"ר אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה העברית, איתי גוטלר אמר: "הגיע הזמן שנדבר על הדרישות ועל השיח של מה שאנו רוצים. אני שמח שאנשים יצאו לרחובות".
הזמר ארקדי דוכין הופיע בעצרת, ואמר לאחר מכן ל-nrg מעריב: "זו הזדמנות לאהבה ולאחווה, כי אם לא נשב סביב לשולחן ונדבר לא נפתור כלום, זה הזמן לשיר לכולם. לגבי המחאה, גם לי קשה לשלם משכנתא".

נועם שליט, אביו של החייל החטוף גלעד שליט אמר בעצרת: "צדק חברתי הוא בהחלט גם השבת הערכים שעליהם התחנכו דורות של לוחמים, לפיהם אין משאירים חייל צה"ל מאחור. האם מנהיגנו שכחו ערכים אלו? אנחנו אומרים הערב לראש הממשלה ולמקבלי ההחלטות: מנהיג שאינו מוכן להתמודד עם הסיכונים בשחרורו של חייל צה"ל אינו ראוי להנהיג את המדינה הזו".
שליט המשיך: "מחר יציין גלעד 25, יום
שליט חתם את נאומו ואמר כי "גלעד אינו פוסטר או דמות קרטון, הוא אדם חי. כולי תקווה שנצליח במאבקנו, תקווה שגלעד יצליח להיות חלק מכם".

איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים אמר: "מספרים לנו איך יורדת האבטלה - ואנו רואים יותר עובדים עניים. מספרים לנו כמה ישראל נאורה - ואנו רואים יותר אנשים מחטטים בפחי האשפה. מספרים לנו כמה ישראל היא חזקה - ואנו רואים פערים חברתיים הולכים ומאיימים על קיומנו. מספרים לנו איך שרדנו את המיתון העולמי - ואנו רואים אנשים שלא שורדים את החודש".
שמולי המשיך: "אדוני ראש הממשלה, אנחנו דורשים פתרונות. יוקר המחייה פוגע בכולנו - תנו לנו לחיות בארץ הזאת. אנחנו הסטודנטים והארגונים החברתיים בישראל מוכנים להידבר, אבל אך רק אם ניווכח שאתם מוכנים לעשות זאת באופן אמיתי. המחאה הזאת לא תיפסק עד שנראה תוכנית לאומית עם ערבויות ביצוע. אנחנו כאן כדי להישאר. בעיות ביטחוניות היו ויהיו, אך הן לא ישכיחו את הבעיות ואת הכאב".
שמולי התייחס לגלעד שליט ואמר: "עדיין חסר כאן מפגין אחד שיכול היה להיות סטודנט היום, חייל אחד שנשלח למשימה וכבר 6 שנים לא שב ממנה, צעיר שנציין מחר בעצב את יום הולדתו. בואו נתפלל שעד פתיחת שנת הלימודים הקרובה באוניברסיטאות הוא כבר יהיה סטודנט מן המניין".
גם ציפי מימון, מורה מעוטף עזה נאמה בעצרת: "האחד בספטמבר מתקרב, וברור לי שחובה לעסוק עם התלמידים במחאה המתרחשת. ולא מדובר בלימוד של משהו רחוק מאתנו בזמן ובמקום, אלא במשהו שאנחנו עושים, כאן ועכשיו".
"למעלה משבוע ישנים ילדיי בממ"ד. לצד הדאגה בשל המיגון הלא-קיים או הלא-מספק במוסדות החינוך, שגם הוא תוצאה של הזנחת התחומים האזרחיים לעומת אלה הצבאיים, אני שואלת את עצמי אם שוב יגבר השיח הבטחוני על השיח החברתי שמתקיים כאן בשבועות האחרונים. אין טעם להשקיע כל-כך הרבה משאבים בהתגוננות כלפי חוץ, כאשר בתוך הבית הכל קורס", אמרה.

בראשון לציון הגיעו כ-5,000 בני אדם לעצרת המחאה החברתית המתקיימת בגן העיר והם קוראים "העם דורש צדק חברתי". המשטרה סגרה את מרכז ראשון לציון כדי לאפשר את קיומה של העצרת. מרבית המשתתפים הם תושבי העיר, חלקם פנסיונרים.
אחד המארגנים, מאנשי אגודת הסטודנטים של המכללה למנהל בעיר, אמר כי" האוהלים לא יפורקו בזמן הקרוב למרות שיש מי שחושב שכך יהיה. אנחנו נחושים להמשיך". קודם לעצרת קיימו כאלף מפגינים, רובם סטודנטים ויושבי האוהלים בראשון לציון, צעדה במרכז העיר.
כ-250 בני אדם הגיעו לעצרת המחאה הראשונה שמתקיימת מאז שהחלה המחאות בקצרין. העצרת נערכה תחת הכותרת "הגולן עם העם" ואורי הייטנר, פעיל חברתי בולט ברמת הגולן, אמר: "בפעם האחרונה שראיתי כאן קהל כזה זה היה במאבק של יישובי הגולן נגד נסיגה אפשרית, אז קראנו לעם להתייצב לצידנו בתחילת שנות ה-90. העם התייצב, ועכשיו אנחנו מתייצבים לצדו של העם".
השתתפו בהכנת הידיעה: אבי אשכנזי, נתיב נחמני, יוסי אלי ועדי חשמונאי

