ראו איזה פלא: הקרב על ים המלח

תחרות פלאי עולם הטבע היא עוד צעד במלחמה להצלת ים המלח. המלחמה לא תיגמר בהתמודדות, אלא רק כשהמדינה תציל את הים

דב ליטבינוף | 2/10/2011 10:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המרוץ להכרזה על שבעת פלאי עולם הטבע נמצא בישורת האחרונה. בעוד פחות מחודש תיערך ההכרזה על שבעת פלאי עולם הטבע, וים המלח ראוי לקבל ברשימה זו מקום מכובד. אני לא בטוח שיש תקווה ראויה מכך, לפתוח איתה את השנה החדשה.

בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

ההכרזה על ים המלח כאחד משבעת פלאי עולם הטבע, טומנת בחובה הרבה יותר מאשר קבלת תואר של כבוד או הענקת אות הוקרה לאזור. עבור ים המלח, ההכרזה היא תרופה הכרחית שתוכל להצילו ממוות ולהביא לשינוי תודעתי אמיתי בקרב ציבור עצום ברחבי העולם. הסביבה שלנו, שמירת הטבע, המים ואיכות האוויר שאנו נושמים, אינם דברים שניתן לזלזל בהם. הרס הטבע היום, או הימנעות מטיפול בבעיות בוערות הקשורות לסביבה שלנו - משמעותם המיידית היא שלילדינו לא יהיה מקום להניח בו את כף רגלם מחר.

הצטמקותו של ים המלח בשנים האחרונות מהווה דוגמה חיה ובועטת לעניין זה בדיוק. הים הולך ומתייבש ומפלא הטבע האדיר שלנו, המספק חוויות רבות למאות אלפי התיירים הפוקדים אותו מדי שנה, מעניק מרגוע לגוף ולנפש ואף רפואה במקרים מסוימים, עלול להיוותר רק מאגר מלח יבש. בהכרה בינלאומית במצבו ובהעלאת המודעות הציבורית לסכנה המרחפת מעל האזור הקסום הזה, יש הרבה יותר עומק ומשמעות מאשר היכללותו של הים בין שבעת פלאי העולם.

עבורנו, שמבלים בים עם ילדינו ואוצרים משם זכרונות ייחודיים, ים המלח הוא כבר פלא בפני עצמו. בשנת תשע"ב הבאה עלינו לטובה, אני מייחל לראות את ים המלח ניצב בגאון לצד ששת פלאי הטבע הנוספים שייבחרו, כשהוא מייצג בגאווה את ישראל ואת הצורך העצום של כולנו להסתכל על מה שקורה מסביב ולדאוג קצת יותר לעולם שלנו, לכדור הארץ, למים, לאוויר.
שנת הקציר

בשנה היוצאת פעלנו רבות למען ים המלח. המסע הארוך עד להחלטת הממשלה הקובעת כי יש לערוך, לראשונה, את קציר המלח, מתוך מטרה לסייע לתיירות באזור ולהציל את המלונות הנמצאים לחופו של הים, אינה דבר של מה בכך. מדובר במהלך אסטרטגי וחשוב, שמשמעותו העיקרית היא שנושא הצלת ים המלח עלה על סדר היום של המנהיגות הישראלית. צמרת המדינה נדרשה לסוגיה ובחרה בדרך הנכונה וההגיונית ביותר, שתאפשר את המשך קיומו של הפלא הזה, וחשוב יותר - את המשך קיומה של התיירות המשגשגת, שמעניקה למאות אלפי המבקרים באזור מדי שנה חוויה של פעם בחיים.

את הזעקה להצלתו של הים אסור לעצור כאן. מוכרחים, בכוחות משותפים, יחד עם ארגוני הסביבה השונים, עם אנשים שאכפת

להם ועם הציבור כולו שלא מוכן לוותר על המקום הנפלא הזה - להמשיך ולדרוש מהמדינה לעשות הכול כדי להציל את הים שלנו.

ההתמודדות במסגרת תחרות פלאי עולם הטבע, היא עוד צעד במלחמה הזו. אבל המלחמה לא תיגמר בהכרזה. הזעקה תימשך עד שהמדינה תציל את הים שלנו - ויפה שעה אחת קודם. אני רוצה לאחל לכולנו שנה שבה נזכה לפתח מבלי לפגוע בסביבה, שבה נדע להעריך את אוצרות הטבע שמסביבנו ולהשתמש בהם באופן הנכון ביותר. שנה שבה נדע להשקיע את המשאבים הנכונים במקומות שבהם הם נדרשים ולמען המטרות הנכונות ביותר. שנה שבה לא נצטרך לומר שוב שמוכרחים להציל את ים המלח, אלא שנוכל לומר בה: אנחנו עושים ומצליחים. אנחנו מצילים את ים המלח.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

דב ליטבינוף

צילום: ''עין מצלמת'', עירית עשת מור

ראש מועצה אזורית תמר, ים המלח

לכל הטורים של דב ליטבינוף

עוד ב''דב ליטבינוף''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים