"גם אם הצעת החוק תבוטל, הנזק נעשה"
למרות ההודעה על הקפאת חוק התרומות, אמרו ח"כים בשמאל: "המלחמה לפנינו". ח"כ אלדד תקף: "נתניהו נבהל עד עמקי נשמתו"

"דימוייה של ישראל כדמוקרטיה ספג פגיעה קשה", גלאון צילום ארכיון: פלאש 90
עוד מצדה הימני של הקשת הפוליטית, תקף חבר הכנסת אריה אלדד את ראש הממשלה על החלטתו. "ברגע שצפיפות המאמרים נגדו עולה על עשרה מאמרי שטנה למטר רבוע של עיתון, או שהמילה פאשיזם מוזכרת יותר מחמש פעמים בדקה, הוא נבהל עד עמקי נשמתו ומחליט לסגת מתמיכה בחוקים חשובים שיכולים להציל את ישראל מאויביה מבית", אמר.
עוד הדגיש חבר הכנסת מהאיחוד הלאומי, "ראש ממשלת ישראל לא יכול לצפות לשום הישגים בזירה הבינלאומית אם הוא מניח לממשלות זרות לממן חתרנות נגדו בתוך מדינת ישראל".
במפלגת קדימה, טען חבר הכנסת נחמן שי, "התקפלותו ההדרגתית של ראש הממשלה ממסכת החוקים המסוכנת מלמדת על ניצחון בקרב, אך המלחמה עוד לפנינו". לדבריו, "עד אשר יחזור בו מן ההיתר שהעניק לפרץ האנטי דמוקרטי, צריך כל מי שחרד לצביונה הדמוקרטי של ישראל להתייצב למאבק הזה בכל מקום ובכל דרך שהיא".
"דימוייה של ישראל כדמוקרטיה ספג פגיעה קשה"
חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ) התייחסה גם היא להחלטתו של נתניהו לדחות את הדיון בערר שהוגש בחוק העמותות. "הנזק לדמוקרטיה כבר נעשה", אמרה גלאון, "גם אם היוזמה לא תעבור היא גרמה לשיח ציבורי ואווירה ציבורית מסיתה ומתלהמת נגד ארגוני החברה האזרחית, שמבקרים את מדיניות הממשלה. ראש הממשלה הסיר את ההצעה בלחץ הקהילה הבינלאומית, אך גם דימוייה של ישראל כדמוקרטיה ספג פגיעה קשה".
בקואליציית הארגונים החברתיים "שותפות שראקה", הכוללת את הארגונים שתיל, אג'נדה, סיכוי, קש, קו משווה וצופן, בירכו על החלטת נתניהו להקפיא
את הצעות החוק להגבלת מימון ארגוני שוויון וזכויות אדם.
"אנו שמחים לראות כי בעקבות הלחץ הציבורי מצד החברה האזרחית, נתניהו התעשת והבין כי ללא ארגונים שפועלים לשוויון, שלום וזכויות אדם, אפשר היה להכריז על חיסולה של הדמוקרטיה בישראל", מסרו מהארגונים, "טוב יעשה נתניהו אם באותה הזדמנות יסיר מהפרק את כל הצעות החוק שמיועדות להעמיק אפליה וגזענות נגד ערבים, כי הגיע הזמן שממשלת ישראל תכיר בעובדה כי יש בישראל 20 אחוז אזרחים ערבים, שמגיע להם שוויון, בראש ובראשונה- הזכות למחות נגד עוולות הנעשות כלפיהם".