לחבק את הסמל: העץ הגוסס בגוש עציון
עץ האלון העתיק הפך לסמל ההתיישבות בגוש, אך כעת הוא חולה ועלול למות בכל רגע. כדי למנוע את קריסתו, נקראו ילדי הגנים לחבק אותו
עץ האלון, שניצב בסמוך לבניין המועצה האזורית גוש עציון, הפך במרוצת השנים לסמל עבור תושבי האזור. הוא היה שם כבר בשנת 1927, כאשר היישוב היהודי הראשון הוקם בגוש עציון, וניצב במקומו גם כאשר נכבש האזור בידי הלגיון הירדני במלחמת העצמאות. כאשר עקורי גוש עציון ביקשו לצפות לעבר יישוביהם שהוחרבו ונותרו מאחור, הם אחזו במשקפות והפכו את עץ האלון לנקודת הציון שבאמצעותה זיהו את האזור.
שלוש שנים לאחר מלחמת ששת הימים, הוקם בסמוך לעץ יישוב חדש שקיבל את השם "אלון שבות". השם נועד לבטא את הסמליות שבחזרה אל העץ הענק. לאחר מספר שנים, כאשר הוקמה המועצה האזורית גוש עציון, אך טבעי היה שהסמל שייבחר לה יהיה אותו אלון בודד. עם חלוף השנים נבנו בסביבתו של העץ עוד ועוד יישובים. אחד מענפי הספורט הפופולריים בקרב אלפי הילדים שגדלו באזור היה טיפוס על עץ האלון הענק.
ראש המועצה: "האלון - הסמל של גוש עציון"
על פי ההערכות, גילו של העץ הייחודי הוא 700 שנה. אולם מתברר שגם סמל היסטורי מתעייף לפעמים. לאחרונה זימנו אנשי אגף ההנדסה במועצה את האגרונום עודד יפה שיבדוק את מצבו של העץ. האבחנה שלו הייתה מדאיגה: העץ חלש מאוד ועלול לקרוס. כדי לחזק אותו נדרשות כמה פעולות חירום. יפה עצמו הזריק לגזעו של העץ דשנים וחומרי חיזוק והורה להעביר את העץ תהליך של ניקוי מקיף.
בנוסף לכך, התקינו אנשי המועצה מתחת לענפיו העצומים מוטות ברזל שישמשו עמודים תומכים. בזמן שאנשי המועצה
התקינו את המוטות, נפוצה השמועה על מצבו הקשה של העץ באזור, וילדי כמה גנים מגוש עציון הגיעו ונתנו לעץ חיבוק גדול. ואכן, הגזירה הקשה ביותר לביצוע נגזרה דווקא על ילדי גוש עציון.
על פי הוראתו של האגרונום יפה, הודיעה מועצת גוש עציון כי ילדי הגוש מתבקשים לא לטפס על העץ עד שיוכרז כי חזר לעצמו. "האלון הבודד הוא הסמל של גוש עציון", אמר אתמול סגן ראש מועצת גוש עציון, יאיר וולף. "יש לנו את הזכות והחובה לחזק את העמידה האיתנה של האלון הרחק אל עבר העתיד".

מחבקים את עץ האלון בגוש עציון
צילום: מירי צחי