מסע אל הצפון החם: התואר הירוק הבא שלכם

לוח וגיר? תשכחו מזה. לצאת החוצה, ליצור קשר עם ארגונים, להבין דרך הידיים ולא רק דרך הספר. רוצים ללמוד תואר שני בשבדיה?

רוני דניאל | 27/11/2011 15:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני עשרים ישב לו במעבדה חוקר סרטן שבדי בשם קארל הנריק רוברט ובחן מבעד לעינית את התאים הסרטניים של גברת אנדרסון. הוא חשב על הגברת, שחיה את ימייה חשופה לקרינה, מזון מעובד ואוויר עכור, כולם ביחד או לחוד הצטברו בתאי גופה והנה, תוצאות השפעתם כעת מתחת למיקרוסקופ. ד"ר קארל הבין שגם אם יצליח לרפא את גברת אנדרסון, לא תהיה בכך שום השפעה על הגורמים שהובילו אותה לחלות בסרטן מלכתחילה.

על מנת להתמודד מול האתגרים הקשים של החיים המודרניים ולהפוך אותם לברי קיימא, כלומר לבריאים וטובים יותר, ובעיקר-אפשריים גם לדורות הבאים - הרפואה, המדע, התכנון והסביבה חייבים לטפל במקור לבעיות ולא בסימפטום. זה הרעיון שהוליד את תכנית המאסטר הבינלאומית MSLS באוניברסיטה הטכנולוגית של בלקינגה שבשבדיה.

בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

נשמע לכם מעניין? ואם כן, מה דעתכם לנסוע לשבדיה, לגור על אי קסום בין יער לים, לפגוש אנשים מ-40 ארצות שונות, להבין קיימות תוך כדי התנסות בחברות וארגונים מובילים ברחבי אירופה ולחזור חזרה לישראל עם תואר שני בפיתוח בר קיימא? אם כן, כנראה MSLS - Masters in Strategic leadership towards sustainability - מיועד עבורכם.
צילום: MSLS
קרלסקרונה: 32 איים שחוברו להם יחדיו עם הרבה אסתטיקה, רצון טוב וגשרים חינניים צילום: MSLS

אתם מכירים את שיטת הלימוד המסורתית שבה המרצה עומד מול עשרות תלמידים, ממלמל נוסחאות ומדמיין שהוא במקום אחר והם מעמידים פנים שהראש שלהם לא נאבק נואשות בכוח המשיכה? בוודאי שאתם מכירים כי כנראה שכך ביליתם את 12 שנות לימוד החובה ועוד שלוש שנות לימודי תואר ראשון. את השיטה הזו תוכלו לשים בצד.

MSLS מבוסס על לימוד פתוח

ואלטרנטיבי, עם צוות מרצים מגוון מחזית העשיה בתחום שמגיע מכל פינה בעולם. הלימודים מבוססים על מעשיות ונסיון, לצאת החוצה, ליצור קשר עם חברות וארגונים, ללמוד את התיאוריה ואז לבדוק אותה בשטח, לטעות איתה, להבין אותה דרך הידיים והראש ולא רק דרך הספר. ללמוד קיימות מתוך הצורך האמיתי של חברות עסקיות, ערים ואנשים.

צילום: MSLS
ירוק של דשא, כחול של הים הבלטי ואדום של רעפים וארובות צילום: MSLS

התכנית משלבת טעימות ממגוון רחב של תחומים כגון כלכלה, מדעי חברה, עיצוב, חינוך, טכניקות דיאלוג ומביטה על פיתוח בר קיימא בהיבט רב מערכתי הגורס שבשביל להיות מקיימים יש להבין את התמונה הרחבה ולהתמקד ביחסי הגומלין בין משאבים, סביבה, ובני אדם. קיימות לפי MSLS היא לא מחווה שצריך לעשות מתוך הכרח או רגולציה אלא כלי של ממש, לפתרון בעיות וחיבור הזדמנויות.

בתכנית למדו כבר ארבעה ישראלים, כל אחד מהם לקח אותה לכיוון אחר, כל אחד מהם שינה את חייו כתוצאה ממנה. התכנית מושכת קהל אדיר ומגוון של סטודנטים, מכל התחומים ומכל הארצות. לא נדיר לראות דיקן בן 50 מארצות הברית עובד יחד עם יועצת סביבתית בת 30 מסין בקבוצה יחד עם מעצבת אופנה בת 25 מצ'כיה. כאן ניתן להתנסות בכל הקומבינציות ולגלות את הכוח הטמון בשיתופי פעולה לא צפויים.

צילום: MSLS
וזו הספרייה. תרגישו חופשי לקטוף ספר מהמדף ולהתכרבל בכרית צילום: MSLS

בסיום התכנית תוכלו להצטרף לרשת בוגרים ענפה, מתפתחת ופעילה מאוד. ששומרת על קשר מקצועי ואישי על בסיס יומי. MSLS היא משפחה ולכל מקום בגלובוס אליו תגיעו תוכלו למצוא בוגר של התכנית לשתות איתו בירה, לחלוק תסכולים מקצועיים ולחפש אפשרויות לעבוד יחד על אתגר כזה או אחר.

כן, זה הקמפוס. אפשר להגיע גם בסירה אם אתם ממש מתעקשים
כן, זה הקמפוס. אפשר להגיע גם בסירה אם אתם ממש מתעקשים צילום: MSLS
כמה זה עולה: שאלה טובה. לאזרחים של האיחוד האירופאי (ויש כאלו לא מעט, שמשכו בשרוול של אבא/אמא ומצאו את עצמם בצד הפולני של הדרכון), הלימודים הם חינם. לאלו מכם שאינם מחזיקים בדרכון אירופאי, זה עולה כסף (כ-50 אלף שקל שכר לימוד) אבל אל דאגה, התוכנית עובדת על מלגות מלאות או חלקיות שניתן להשיג ולבלוע את הסכום. צריך גם לזכור שהמחייה במקום בדרך כלל זולה מבישראל ועל שכר דירה, מזון, אינטרנט וחשמל תשלמו פחות.

לאלו מכם שזכו להיות הורים או נהנים מבני זוג, מדובר על אתגר אבל גם על חוויה. בכל שנתון יש גם משפחות שלמות שמגיעות יחדיו, הסטודנט לומד והמשפחה זוכה לחוויה ייחודית כחלק ממשפחת MSLS המורחבת.

צילום: MSLS
מבט טיפוסי של סתיו עירוני צילום: MSLS

שבדיה עצמה יפה כמו שיר. צבעונית בקיץ, בשילובים מטמטמים של יערות צפופים, אגמים צלולים ושועלים מקפצים. בחורף הארץ מתכסה בשמיכה לבנה וניתן לצעוד קילומטרים לתוך הים על קרח בעובי חצי מטר.

מהשבדים אין סיבה לחשוש, שנאת ישראלים לא מונחת על צלחת ארוחת הבוקר ליד החמאה והמאפה והרוב המכריע של השבדים יסתקרן לדבר על ישראל ולהבין טוב יותר על מה המהומה. כמובן שיש מקומות אליהם פחות כדאי להגיע עם פיג'מת מגני דויד מפוספסת, כמו בכל מדינה (כולל ישראל).

בעיר שבה פועלת התכנית (קרלסקרונה), יש שפע של סטודנטים מארצות שונות ודווקא נוכחותם של כולם בארץ זרה מהווה הזדמנות להיפגש ולייצר דיאלוג בינלאומי ברמה אישית וללא הנטל הדוקרני של דעות קדומות. העיירה עצמה בטוחה, יפיפייה ורק מחפשת הזדמנויות לשמוח.

אלו מכם המעוניינים לצאת למסע דומה יכולים ליצור קשר במייל: msls.israel@gmail.com, וכמובן שקודם לכן להציץ ברשימת הדרישות באתר. שימו לב שההרשמה מתחילה באחד בדצמבר ומסתיימת ב- 16 לינואר. זה הזמן לנער את האנגלית למבחן ה-TOFEL, לתרגם את ההמלצות המצויינות שלכם ולהתחיל לנוע צפונה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מפתח שבדי

צילום: איור: רוני דניאל

מאיה גבעון, רוני דניאל ותמר הראל בילו שנה בשבדיה. על הפרק: לימודי תואר שני בינלאומי בהנהגה סביבתית. הם כאן כדי לספר על זה

לכל הכתבות של מפתח שבדי

עוד ב''מפתח שבדי''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים