לדור: לסגור התיק נגד דנציגר מחוסר ראיות
פרקליט המדינה ממליץ כי החקירה נגד שופט העליון תיסגר בשל היעדר ראיות ולא מחוסר אשמה. המשמעות: דנציגר יתקשה לשוב לכהונתו

שופט יורם דנציגר צילום: ליאור מזרחי
צוות החקירה המשטרתי סבר שיש לסגור התיק נגד דנציגר מחוסר ראיות, אך ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב יואב סגלוביץ', המליץ על סגירה מחוסר אשמה. בדיונים המוקדמים שקיימה הפרקליטות נשמעו עמדות לכאן ולכאן. כן נשמעו קולות שסברו שיש להעמיד לדין את דנציגר.
היועץ וינשטיין ערך לפרקליטיו של דנציגר, רם כספי ורובי בכר, מעין שימוע וזאת משום שלדנציגר לא תהא אפשרות להגיש ערר על הנימוק לסגירת התיק, שכן ההחלטה מתקבלת בידי הסמכות העליונה – היועץ המשפטי. גם הגשת עתירה לבג"ץ נגד החלטת היועץ אינה מעשית, שכן ידונו בה חבריו של דנציגר לעליון.
בימים אלה מקיים וינשטיין דיונים מסכמים בסוגיה והחלטתו צפויה להתקבל בקרוב.
התנכלויו לעדי התביעה
לאחרונה המליצה המשטרה לסגור את תיק החקירה נגד השופט בעילה של חוסר אשמה. במהלך תקופת החקירה בוצעו התנכלויות רבות לעדי התביעה המרכזיים נגד ראש עיריית בת ים, ביניהם הצתת מכוניות ואיומים. כך, במרץ האחרון בדקו חוקרי היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) מי עומד מאחורי הצתת מכוניתו של מאיר דגן.
מכוניתו של דגן, שחנתה מתחת לביתו ברחוב בן גוריון בבת ים נשרפה כליל בפעם השנייה בתוך מספר חודשים.
בנוסף, ספג דגן התנכלויות נוספות בצורת מטען חבלה שהונח בכניסה לביתו, והצתת דלת ביתו.
באופן פורמלי, תיק החקירה בפרשת לחיאני הועברה לפרקליטות מיסוי וכלכלה, שליוותה את החקירה מראשיתה. שם נכתבה חוות דעת שהועברה לפרקליט המדינה, משה לדור, ואת ההחלטה בעניינו של השופט דנציגר התקבלה בנפרד ובהליך מזורז, שכן דובר בנספח עצמאי לפרשת לחיאני כולה.