היועמ"ש ימליץ: האם אל על תטיס בע"ח לניסויים?
תביעת ועד ראשי האוניברסיטאות נגד חברת התעופה הגיעה לבית המשפט. תוך חודש יציג היועץ המשפטי לממשלה את עמדת המדינה
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

"הצעד בו נקטה אל על מהווה פגיעה אנושה במאבק לריפוי מחלות ולהצלת חיי אדם", טענו אז בור"ה. "מחקרים הנעשים באופן המצומצם ביותר ותוך קיום הנהלים המחמירים ביותר, אפשרו בעשורים האחרונים פיתוח של תרופות וריפוי של מחלות שונות", נטען על ידם. לדבריהם, ללא מחקרים אלה לא היו בנמצא תרופות וטיפולים למחלות כגון שחפת, דלקת קרום המוח, מחלת הסרטן, סוכרת, מחלות ניווניות של מערכת העצבים ועוד.
השופטת הילה גרסטל החליטה בדיון לאפשר לארגוני בעלי החיים להגיש בקשת הצטרפות להליך המשפטי, כך שיוכלו להציג גם כן את עמדתם בנושא. בנוסף, ביקשה השופטת גרסטל לקבל בעוד כחודש את חוות דעתו של היועץ המשפטי בעניין.
בכתב ההגנה של אל על (שהוגש על ידי עורכי הדין יצחק וינדר, טומי מנור וטל גנדלמן ממשרד הרמן-מקוב) נטען כי החלטת החברה הינה החלטה לגיטימית, אשר מצטרפת להחלטות דומות של עשרות חברות תעופה בעולם שלא להטיס בעלי חיים לניסויים. "מדובר בהחלטה ציבורית-עסקית לגיטימית והניסיון לחייב את אל על לקחת חלק בהעברת בעלי חיים למטרת ניסויים – הינו פסול וחסר יסוד", נטען בכתב ההגנה.
"תביעת האוניברסיטאות היא מהלך אנטי דמוקרטי, ניסיון נפסד לגרום לבית המשפט להתערב ברפורמות חברתיות ובשינויים חברתיים", אמרו היום ב"תנו לחיות לחיות". "אנו רואים בחומרה רבה את הניסיון הזה של הנסיינים בבעלי חיים לעשות שימוש באוניברסיטאות
בעמותת "מאחורי דלתות המעבדה" הוסיפו: "בעולם קיימת מגמה של הפסקת השימוש בבעלי חיים לניסויים, ופעם אחר פעם נחשפים גם במעבדות בישראל היקפי האכזריות שכרוכים בכך והעובדה שיש לניסויים בבעלי חיים תחליפים". לדבריהם, החלטת אל על להפסיק להטיס בעלי חיים הינה צעד נוסף להפיכת המדע בישראל לנטול אכזריות. "אנו שמחים שבית המשפט נתן לנו את האפשרות להגיש בקשה להצטרף להליך ולהשמיע גם את קולם של בעלי החיים, שעל גופם ונשמתם נסבה התביעה הזאת, ואנחנו מתחייבים לייצג אותם ואת הציבור הרחב שמתנגד לניסויים באופן ראוי ומכובד".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה של תפוז אנשים-
