התפוצצה הפגישה בין עופר עיני לשר כץ: "לא נקבל אולטימטום"
הדיון הראשון בין עובדי הרכבת לבין שר התחבורה, בתיווכו של יו"ר ההסתדרות עופר עיני התפוצץ אחרי רבע שעה. עיני והוועד זעמו על האולטימטום בן השבועיים שהציב השר כץ לחתימת הסכם שיכלול העסקת עובדי קבלן. "על כך שבתנו במשך ארבעה ימים", טען עיני. "השר יוצר משבר ולא אנהל מו"מ בתנאים כאלה"
- כץ במסיבת העיתונאים: מאבק העובדים לא לגיטימי
- עובדי הרכבת: אנחנו ועד מתון
- ראשי העובדים נקנסו בעשרות אלפי שקלים

הכרזתו של השר עוררה כעס רב בקרב נציגי העובדים. "אני נכנס באופן אישי למשא ומתן, מה שאומר שאפשר לנהל מגעים אינטנסיביים שיהיו טוב לעובדים וגם לציבור. ככה לא מתנהל משא ומתן", אמר יו"ר ההסתדרות בצאתו מהדיון.
"אמרתי שאני נוטל עלי את ניהול המשבר ברכבת, זו מטרת העובדים, הם לא אויבי ישראל. רוצים להחליף אותם בעובדי קבלן ולא נאפשר זאת", הוסיף עיני. הוא הודיע כי לא יקבל את האולטימטום שהציב כץ וכי ההסתדרות בראשותו מתנגדת למיקור חוץ ולהחלפת עובדים מאורגנים בעובדי קבלן. "השר יצר משבר ואני לא אנהל משא ומתן בתנאים כאלה", אמר בזעם.
במהלך מסיבת העיתונאים מתח כץ ביקורת על התנהלות ועד העובדים. "היא לא אחראית על הרכבת, היא יו"ר הוועד שצריכה לטפל בעניינם", אמר באשר לגילה אדרעי. "לא ראיתי אף פעם ועד שנלחם נגד התפתחות החברה", הוסיף.
השר ציין כי הציבור אינו מגבה את עיצומי עובדי הרכבת: "אי אפשר להוליך שולל את הציבור. תראו איך התייחס לשביתה במשק
הוא הבהיר כי השבועיים שהקצה למשא ומתן הם "הנחייה ולא אולטימטום". וקרא לעובדים לגלות אחריות ולא לפגוע שוב בציבור הנוסעים. "זו חברה שהולכת להיות החברה הממשלית הגדולה במדינה. על מה העובדים מתלוננים? שלא נותנים להם לשלוט?", שאל.
"אני לא מת על שיבושי עבודה ברכבת או שביתות, אבל הציבור חייב להבין אנחנו מתנגדים למיקור חוץ ולהחלפת עבודה מאורגנת בעובדי קבלן", אמר עיני זמן קצר לאחר שפוצץ את הפגישה עם שר התחבורה.
עיני הזכיר את השביתה הכללית במשק ואמר כי "על הדבר הזה השבתנו את המשק לארבעה ימים והציבור הזדהה עם הדרישה שלנו, מה רוצים עכשיו? לקחת עובדים מאורגנים ולהחליפם בעובדי קבלן".
יו"ר ההסתדרות הפנה את דבריו גם לראש הממשלה ואמר "לאחר השביתה הכללית, ראש הממשלה הוציא הודעה ואמר שהוא מברך על כך שהתחילו לטפל בנושא עובדי הקבלן. עכשיו הנהלת הרכבת תורמים לתופעה, בנשימה אחת עושים א' ונשימה שניה עושים ב'".
עיני אף אמר כי וועד עובדי הרכבת אינו אויב העם אלא אינו רוצה עובדי קבלן - "יש כאן בעיה אמיתית שממשלת ישראל רוצה להרחיב את התופעה הזאת ואנחנו לזה לא ניתן יד", סיכם.
