המלחמה על פיתוחו של הגרנד קניון
בחודש הבא יקבלו תושבי הכפר ששוכן על גדתו הדרומית של הפארק הזדמנות למנוע את הפיכתו לאזור נופש: "מנסים לנצל אותנו עד תום"

הגרנד קניון באריזונה. ספא ומסעדות במקום נוף AP
הקניון שאורכו עומד על כ-3,047 קילומטרים, הביא לאורך השנים אנשי עסקים, קבלנים, אנשי איכות סביבה ושבטים אינדיאניים שחיים באזור למלחמה על פיתוחו. הדיונים – שמונעים על ידי עורכי דין ולוביסטים רבי עוצמה הובילו להאשמות על הונאה בבחירות, תאוות בצע ויצירת עוני – פוליטיקה מורכבת עבור עיר קטנה בעלת 600 תושבים בקושי.
בשבועות הקרובים, מדווח העיתון, הבוחרים בעיר יקבלו את ההזדמנות לומר את דברם פעם נוספת ואולי לתמיד. בחודש מרץ, יתקיימו הצבעות על שלושה מתוך חמישה מושבים במועצת העיר, אשר נכבשו על ידי תומכיהם של היזמים. בחודש מאי צפויה המועצה לקיים הצבעה על אישורו של הפרויקט. הסיכונים הם עצומים ולכן היזמים מנסים למנוע את משאל העם.
"מה לא עושים בשביל דולרים"
עם שתי בארות מים בלבד וללא בירוקרטיה מסודרת, העיר בקושי מסוגלת להתמודד עם האוכלוסייה הנוכחית, שלא לדבר על מבול של תיירים ונופשים. חששם של השבטים האינדיאניים ושל אנשי איכות הסביבה, הוא שאספקת המים המועטה לאזור תפחת עוד יותר על חשבון עסקי התיירות.
ישנם בעיירה בתים פרטיים בודדים כך שרוב האנשים חיים בדיור משותף. כאשר מגיע החורף, חלקם נאלץ לעזוב את מקום העבודה ולנסוע לעיר וויליאמס כ-60 קילומטרים משם
כדי למצוא מקור פרנסה.
בטוסיאן יש כביש מהיר דו מסלולי, מספר מלונות ומסעדות, אך אין בתי ספר, מרפאות בתי קברות או ספריה. שירותים אלה מסופקים לתושבים על ידי מחוז קוקונינו המרוחק כ-75 קילומטרים.
דיוויד אוברואגה, הממונה על הפארק מאשים כי "הם רוצים שהנופשים ישארו ללון, אבל זה פורץ את הגבולות של מה שהעיר יכולה לספק". לדבריו, "הם עושים את זה עבור 'הדולר הכל יכול'. זה מכרה זהב שהם מנסים לנצל עד תומו".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה של תפוז אנשים-
