סרקוזי: אם אפסיד, אעזוב את הפוליטיקה

נשיא צרפת הודה כי הוא לא ימשיך בפוליטיקה אם לא יזכה באמון העם בבחירות. הוא אמר כי יילחם עד הסוף מול יריבו "חסר הניסיון"

גדעון קוץ, פריז | 8/3/2012 14:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, הבהיר היום (ה') כי הוא יעזוב את העולם הפוליטי אם לא יצליח לזכות בכהונה שנייה בבחירות שיתקיימו במהלך האביב הקרוב, אך הכריז כי למרות הפער בסקרים הוא עדיין לא מוותר.

השבוע הראו סקרים כי מועמד הסוציאליסטים, פרנסואה הולנד, הגדיל את יתרונו. הולנד עומד על 30 אחוזי תמיכה לעומת 28 אחוז לסרקוזי לקראת הסיבוב הראשון שייערך ב-22 באפריל, בעוד שבסיבוב השני והמכריע ב-6 במאי צפוי מועמד השמאל לזכות ב-56 אחוז מול 44 אחוז לנשיא המכהן.
 
ניקולא סרקוזי.
ניקולא סרקוזי. צילום: אי-אף-פי
 
"אני אאבק עם כל כוחי כדי לזכות באמון שלכם, כדי להגן וכדי להוביל אתכם ולבנות צרפת חזקה", אמר סרקוזי בראיון לרדיו RMC. "אבל אם זהו לא תהיה הבחירה שלכם, אני אעזוב, זו הדרך שבה יקרו הדברים. ואז תישאר לי תקופת חיים נפלאה בפוליטיקה".

סרקוזי הדגיש את חוסר ניסיונו של הולנד ברמת הממשלה ובזירה הבינלאומית. "אני מודאג כאשר אני רוצה את המצע של המועמד הסוציאליסטי", אמר. "ואני מודאג לגבי חוסר הניסיון בתקופה קשה שכזו. אבל אם העם הצרפתי לא ישים את אמונו בי, האם הם מצפים שאני אמשיך בפוליטיקה? התשובה היא לא".

במאמץ להגדיל את בסיס התמיכה שלו, פנה סרקוזי גם לעבר הימין הקיצוני. שלשום, במהלך תוכנית ראיונות ארוכה ותחת אש צולבת של עיתונאים, הצהיר הנשיא: "יש יותר מדי זרים על אדמת צרפת"

לדעתו של המועמד סרקוזי, יש להקטין בחצי את מספר המתאזרחים בשנה ולהגיע בתוך חמש שנים מ-180 אלף ל-100 אלף. אחת הדרכים לכך היא העלאת רף הדרישות לצורך איחוד משפחות באמצעות מבחן של מקורות פרנסה מספיקים של בן הזוג השוהה בצרפת ושל התרבות והשפה הצרפתית. כמו כן, סרקוזי מציע להעלות את שהות המינימום בצרפת מחמש לעשר שנים לצורך קבלת הבטחת הכנסה וקצבת זקנה.

"זר שמגיע לצרפת מקבל היום יותר מאלמנתו של איכר", התרעם סרקוזי שהבטיח, עם זאת, לא לשנות את החוקים הסוציאליים הנדיבים המבטיחים טיפול רפואי חינם לזר בכל מצב. נשיא צרפת טען, במידה רבה של צדק, שחוקי צרפת כלפי זרים הינם נדיבים יותר מאלה שבבריטניה, בגרמניה או בהולנד.

שאלת השחיטה

אבל הדברים הופנו לאוזניהם של מצביעיה של מנהיגת הימין הקיצוני, מארין לה פן. הפנייה לימין הקיצוני גרמה גם לכך שהשחיטה המוסלמית-חלאל - והשחיטה היהודית הכשרה הפכו לנושא מרכזי במערכת הבחירות בצרפת.

הוויכוח בנושא הגיע לשיאו בהצהרתו של ראש הממשלה פרנסואה פיון, שאמר: "אנחנו חיים במדינה מודרנית. יש מסורות שהיו תקפות פעם בגלל בעיות היגיינה, אך אינן תקפות היום. על הדתות לעיין בשאלת שימורן של מסורות שאין להן יותר תוקף בהתחשב במצב המדע, הטכנולוגיה והבריאות".

נשיא הקהילה היהודית, רישאר פרסקייה, הגיב ואמר שהוא "המום". הוא הזכיר שבצרפת יש הפרדה בין דת ומדינה ושהמדינה אינה מתערבת בחופש הפולחן של אזרחיה. נשיא הארגונים המוסלמיים הכריז כי למוסלמים

נמאס להיות שעיר לעזאזל במערכת הבחירות הזו. פיון עצמו קיבל אתמול בלשכתו את מנהיגי הקהילה היהודית לרגל חג הפורים, ובתום הפגישה אמר הרב הראשי, ז'יל ברנהיים, כי אמנם תקרית זו "חוסלה", אבל לדבריו "יש להישאר זהירים, כי שאלה זו תעלה שוב ותהיה תלויה באנשים שיעלו אותה".

יריבו הסוציאליסט של סרקוזי, פרנסואה הולנד, קרא לחדול מהעיסוק בנושא משום שהוא פוגע באנשים ומשמש להסחת דעת הצרפתים מן העיקר באמצעות שיסוי צרפתים אלה באלה. הדיון בנושא השחיטה החל לאחר שמארין לה פן טענה שבכל בתי המטבחיים באזור פריז השחיטה היא חלאל או כשרה. מה שנכון עובדתית, אלא שרוב הבשר מגיע לפריז מחוץ לעיר, ובתי המטבחיים בתחומה מכסים רק שלושה אחוזים מן האוכלוסייה.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אירופה''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים