פעילי גרינפיס ניסו לשלם דוח באמצעות פסולת
לאחר שקיבלו דוח מעיריית תל אביב, החליטו פעילי הארגון לשלם אותו בעזרת בקבוקים, נייר ופסולת אורגנית. "הזבל שווה כסף", הסבירו. בעירייה לא נתנו להם להיכנס ואמרו: אין פתרון קצה לפסולת הממויינת
לפני כחודשיים וחצי קיבלו שני פעילי גרינפיס קנס על סך 750 שקל, בזמן שתלו שלט מחאה בכיכר רבין בתל אביב נגד מדיניות העירייה בנושא מיחזור והפרדת פסולת. הבוקר (ג') הגיעו הפעילים לעירייה וביקשו לשלם את הקנס בעזרת פסולת. שקי התשלום של גרינפיס כללו בקבוקי פיקדון של פלסטיק, זכוכית ופחיות בשווי כספי של הדוח עצמו וכן פסולת אורגנית ונייר.
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק
הפעילים נשאו שלטים "הפסולת שלנו שווה כסף" וביקשו להיכנס למחלקת הגבייה. הם נחסמו על ידי השומרים ולמקום הוזמנה משטרה אשר דרשה מהם לפנות את המקום.
"אנחנו מאוכזבים לראות שעיריית תל אביב מסרבת להכיר בערך האמיתי של הפסולת שלנו. היא שווה כסף וכסף רב", ציינה יעל איפרגן, מנהלת קמפיין המיחזור
לדבריה, ישנן גם ערים בארץ שכבר מיישמות את התכונית בהצלחה ורק עיריית תל אביב, אשר מתיימרת להיות סמל לחדשנות וקידמה, מתעקשת להישאר תקועה הרחק מאחור ולטמון את הראש, הכסף והפסולת עמוק באדמה.
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "ראש העירייה תומך במיחזור פסולת ופועל רבות לקידום פתרונות של מיחזור בתל-אביב – יפו. רק השבוע הוכרזה העיר תל אביב כאחת מבין שלוש שיאניות מיחזור הבקבוקים על ידי תאגיד המיחזור אל"ה.
"לפני כחודשיים אישרה הנהלת העירייה תוכנית אסטרטגית רב שנתית למחזור באמצעות הפרדת פסולת, והעירייה כבר מתחילה לפעול לקראת יישומה. בימים אלה מתקיים הליך שיתוף ציבור בשכונת נווה אליעזר, וזאת בכדי ללמוד כיצד ניתן ליישם את תהליך הפרדת האשפה בשאר חלקי העיר.
"יצויין שתוכנית המיחזור שמציע המשרד להגנת הסביבה אינה מתאימה לערים גדולות ואינה תורמת באופן אמיתי למחזור. זאת מכיוון בסוף התהליך אין פתרון קצה לפסולת הממויינת, ומשאית האשפה שופכת את הפסולת המופרדת לאותו בור אשפה. כל זמן שלא ינתן פתרון הולם לאשפה המופרדת, אין כל הגיון להטריח את תושבי תל אביב - יפו בהפרדת הפסולת בביתם".
