אובמה בגבול, קוריאה הצפונית נערכת לשיגור
נשיא ארה"ב סייר בגבול בין שתי הקוריאות והבהיר כי ארצו תגן על הדרום, בעוד פיונגיאנג הציבה רקטה ארוכת טווח לקראת שיגור

אובמה צופה לעבר קוריאה הצפונית. צילום: אי-פי
לאחר מכן פגש אובמה, לבוש במעיל טייסים, חלק מהחיילים האמריקאים המוצבים באחד האזורים המתוחים בעולם. במסר תקיף לעבר פיוניאנג, הדגיש הנשיא את מחויבותה של ארצות הברית לביטחונה של קוריאה הדרומית.
"אתם בחזית החירות", אמר אובמה לחיילים. "כאשר חושבים על השינוי שהתרחש בקוריאה הדרומית בימי חיי, זה קשור ישירות לשורה הארוכה של חיילים, מלחים, טייסים, נחתים, אנשי משמר החופים שהיו מוכנים ליצור את החלל ואת ההזדמנות לחירות ולשגשוג".
יפן וארה"ב גינו כוונת השיגור
ביקורו של אובמה מגיע על רקע מתיחות חדשה בחצי האי הקוריאני, על רקע הודעתה של פיונגיאנג כי היא מתכוונת לשגר לוויין על גבי רקטה ארוכת טווח. היום מסרו גורמי ביטחון בקוריאה הדרומית כי הצפון קוריאנים העבירו את הרקטה למתקן השיגור בצפון מערב המדינה.
לטענת הצפון קוריאנים, מדובר בשיגור במסגרת תוכנית החלל לצרכי שלום של המדינה, והוא אמור להתבצע סביב ה-15 באפריל, אז תציין קוריאה הצפונית מאה שנה להולדתו של מייסדה, קים איל סונג.
כוונתה של קוריאה הצפונית עוררה עוררה את זעמה של ארצות הברית, שמיהרה לגנות את השיגור הצפוי והזהירה כי המהלך יסכן את ההסכם האחרון שהושג
בין השתיים. גם בקוריאה הדרומית וביפן הודיעו כי מבחינתם מדובר בהפרה חמורה של ההסכם.
במסגרת ההסכם שנחתם לפני כחודש וחצי בין וושינגטון לפיונגיאנג, האחרונה אמורה לעצור את העשרת האורניום וכן לאפשר לפקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לבקר במתקן הגרעיני שלה כדי לוודא שכל הפעולות הופסקו.
בתמורה לצעדי קוריאה הצפונית, כך על פי ההסכמה, יועברו מוושינגטון 240 אלף טון של סיוע במזון ובהמשך יועבר סיוע נוסף במידת הצורך.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
