התוכנית של מקדונלד'ס: להיות חברת המזון הכי ירוקה
מחליפים את כוסות הקלקר, עושים שימוש חוזר במים ומשתפים פעולה עם ארגוני הסביבה. מקדונלד'ס רוצה להיות תאגיד המזון ההירוק ביותר. האם היא תצליח? והאם גם נראה שינויים בתפריט?
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

מקדונלד'ס. בדרך הנכונה צילום: אי-אף-פי
לאחרונה אף הפיצה החברה דוח המציג את המדיניות הסביבתית שלה. הדוח מדגיש את התקדמות החברה במספר קטגוריות שונות, כולל אנרגיה, אריזה, פסולת וסביבת עבודה ירוקה.
◄להגדיל לירוק? המסע הסביבתי של מקדונלד'ס
הפעילות הירוקה של מקדונלד'ס מצטרפת לפעילות סביבתית של חברות מזון נוספות, כמו סטארבאקס וסאבוי למשל. על פי הערכות ההשפעה המשולבת של יוזמות סביבתיות בקנדה ובצפון אמריקה בשנה שעברה, בענף המזון, הביאה לצמצום של יותר מ-104 אלף טון פליטות פחמן דו חמצני. מספר המקביל להורדת 20 אלף מכוניות מהכביש למשך שנה.
אתגר הזכיינים
רוברט קון, בעל חברת יעוץ, אמר כי אם מקדונלד'ס רוצה להתחיל להוביל את מאמצי הקיימות של תעשיית המזון היא עושה את הצעדים הנכונים. "הם בבירור מנסים לאסוף נתונים על ההשפעה על הסביבה שלהם, וזה דבר טוב, כי שם זה מתחיל", הוסיף. לדבריו, במסגרת המאמצים מבחנה של החברה יהיה להצליח להתגבר על אתגרים ייחודיים.
"האתגר המשמעותי ביותר", הוא מוסיף, "יהיה לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית הגדולה של החברה. הם פועלים במדינות שונות בעלות תרבויות שונות, זה כלל לא צפוי להיות פשוט".
לטענתו, גם המודל העסקי של שיטת הזכייניות עלול להוות קושי. יותר מ-80% ממסעדות החברה הן בבעלות זכיינים עצמאיים והחברה אינה יכולה לשלוט באופן מלא על כל פרט ופרט המתרחש בסניפים השונים.
קון הוסיף אומר כי הוא מצפה מתעשיית המזון להמשיך ולבנות על מדיניות סביבתית ושיטות חדשות. "ככל שתעשיית המזון תמשיך להנהיג מדיניות ירוקה ותתמיד בנהלי איכות הסביבה, יקומו מנהיגי קיימות חדשים", הוסיף קון. "אני מאמין כי אנשי מקדונלד'ס יובילו את רשימת ההמנהיגים הללו".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
