השוטרים הנוקמים לא יעבדו בשירות המדינה
היועמ"ש דחה את הבקשה לאפשר לשוטרים שניסו לפגוע במיכאל מור לעבוד בשב"ס ובמשטרה. "מעשיהם סתרו את מהות אכיפת החוק"

באפריל 2011 החליטה ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר לנכות שליש ממאסרם של קצין הבילוש יניב אשור והבלשים אלדד חדד, רמי מוסא ויוסי לוי, שהורשעו בהנחת מטעני חבלה במכוניתו של מור ובחלון ביתו של אחיינו, רפי בן-שלום, שנחשב ה"חייל" של מור. הארבעה נידונו לשנת מאסר בפועל, ונוסף על קיצור מאסרם בשליש ניכה נשיא המדינה שמעון פרס כמה ימים נוספים ממאסרם כדי שיוכלו לחגוג את חג הפסח עם משפחתם.
מתחילת הדרך פעל השר אהרונוביץ' למען השוטרים לשעבר. לתפיסתו, הם אמנם ביצעו עבירות חמורות שיש בהן קלון, אולם דוח של סגן המפכ"ל קבע שהם פעלו במציאות קשה ומורכבת ושהמשטרה לא תמיד עמדה מאחוריהם. תחילה הגיש בקשת חנינה עבורם, בהמשך ביקש למחוק את הרישום הפלילי שלהם ולהשיב להם את נשקם, ואחרי שחרורם ניסה למצוא דרכים לשלבם בחזרה במשטרה או בשירות המדינה.
בין היתר ניסה אהרונוביץ' לבדוק את אפשרות צירופם של השוטרים למערך הכבאות. אלא שהצעה זו התקבלה בזעם על ידי בכירים במערך הכבאות, שאמרו: "אנחנו לא זרוע סוג ב' של המשטרה". באוגוסט 2011 מונה אחד השוטרים, יניב אשור, לתפקיד קצין הביטחון בעיריית עכו. נראה שאין מניעה שאשור ימשיך בתפקידו, משום שהוא מועסק על ידי רשות מקומית.
במאי 2011 ביקש אהרונוביץ' מפרקליט המדינה להקים ועדה ציבורית שתבחן את פרשת "השוטרים הנוקמים" ותמליץ אם ניתן להחזירם לשורות המשטרה. בקשתו נדחתה והועברה ליועץ המשפטי כדי שיחווה דעתו.
שלשום פסק וינשטיין שהם לא
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
