דוח: להשלים גידור ישראל בגלל פליטי אקלים
גל פליטים יסתננו לישראל בשל שיטפונות ומכות בצורת, מזהיר דוח שהוגש לשר להגנת הסביבה. בין ההמלצות: הקמת "גדר ימית" בים התיכון ובים סוף ובדיקה מחודשת של מיקום מתקני צה"ל
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק
בתחילת השנה הגיש מרכז הידע להיערכות לשינויי אקלים בישראל את החלק הראשון של הדוח, אשר הציג את האתגרים הצפויים לישראל בנושא. על פי הדוח, המתייחס לעשור הקרוב, הטמפרטורות השנתיות הממוצעות יעלו בין 0.3-0.5 מעלות לעשור; תירשם ירידה של 1.1% עד 3.7% בכמות המשקעים הממוצעת, תתגבר תופעת המדבור; נצפה בעלייה במשך ובעוצמת גלי החום; ונאלץ להתמודד עם עלייה באירועי קיצון כדוגמת הצפות ושיטפונות. הדוח גם התריע מפני גל פליטים שיסתננו לישראל בשל שיטפונות ומכות בצורת.
הדוח שהוגש היום מציג המלצות לטיפול באתגרים הללו. בין המלצותיו קורא הצוות להשלמת גידורה של ישראל בכל גבולותיה כולל הקמת 'גדר ימית' בים התיכון ובים סוף. זאת, בשל החשש כי ישראל עלולה לשמש מדינת מעבר למהגרים שינסו להגיע לאירופה ממדינות שיוכו בבצורות ומעליית מפלס הים, כדוגמת מדינות צפון אפריקה מצרים וירדן.

הדוח מבקש גם לשנות את המיקוד בניהול היצע המים ותעדוף ניהול ביקוש למים. "בניגוד למדיניות מדינת ישראל הקיימת בניהול משק המים, יש למקסם מאמצים בשיפור היעילות של היצע המים, מחזור מים ומניעת דליפות, כמו גם קידום פעילויות ניהול הביקוש למים לפני השקעה בבניית מפעלי התפלה הכוללים עלויות חיצוניות גבוהות", נכתב בדוח.
לדברי מחברי הדוח, הטוב ביותר שישראל יכולה לעשות בעשור הקרוב, הוא להפוך חששות ואיומים כתוצאה משינויי האקלים למנוף לקידום פרויקטים שעל החברה הישראלית חשוב לקדם ממלא.
בין הפרויקטים החשובים, מלבד הגדלת היצע המים ובניית גדרות הפרדה בין ישראל לכל שכנותיה: הגברת השמירה
"שינויי האקלים כבר כאן ומחייבים היערכות כוללת. לשינויים אלו השלכות חברתיות כלכליות ביטחוניות ואקולוגיות המחייבות שינוי דפוסי התנהגות של הפרט, התעשייה והמדינה כדי למזער את הפגיעה האפשרית", ציין השר ארדן.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
