קוריאה הצפונית: סיווג קובע עתיד התושבים
מחקר חדש מגלה כי מיד עם הלידה, ממיינת המדינה את תושביה לפי סיווג "עוינים", "נאמנים" ו"לא יציבים". לכל אזרח יש תיק אישי מגיל 17

החלוקה הזו, הנקבעת על פי ההיסטוריה המשפחתית של התינוקות, עתידה להשפיע באופן דרמטי על חייהם. היא קובעת איזה חינוך יקבלו, באילו עבודות ישובצו כשיגדלו וגם לאיזו איכות של טיפול רפואי יזכו ואיזה מזון יקבלו במדינה הענייה שתושביה סובלים ברובם מתת-תזונה. בנוסף לכך, גם השידוך בין בני זוג נעשה לרוב בהתאם לסיווגם בסולם הנאמנות לשושלת קים.
לדברי מחברי המחקר שפורסם בארצות הברית על ידי ארגון לא ממשלתי בשם "הוועדה לזכויות אדם בקוריאה הצפונית", מדובר למעשה במעין וריאציה מוכוונת מלמעלה של שיטת הקאסטות הידועה לשמצה מהודו, שתועלה בפיונגיאנג לצורכי הדיקטטורה הקומוניסטית ששולטת במדינה ביד רמה.
"לאורך 64 שנות שלטונה של שושלת קים טען השלטון כי קוריאה הצפונית היא'גן עדן שוויוני' לעובדים", אמר ל"איי-פי" גרג סקרלאטויו, מנהל "הוועדה לזכויות אדם בקוריאה הצפונית". " למרות זאת, המציאות בשטח היא כי אי-השוויון מיושם החל מהלידה ומונצח לאורך כל חייו של האדם. השיטה המעמדית הזו נאכפת באכזריות על ידי השלטון מתוך מטרה להיטיב עם העומדים בראש הפירמידה ועם תומכיהם".
המחקר, שנקרא "מסומנים לכל ימי חייהם", מבוסס על ראיונות שנערכו עם 75 עריקים צפון קוריאנים עד 2011 ועל מדריך רשמי מ-1993 של "המשרד לביטחון הציבור" של קוריאה הצפונית, שמסביר לפקידים הרלוונטיים את הקריטריונים לקביעת מעמדם של האזרחים. המחקר אף חושף כי "המשרד לביטחון הציבור" מחזיק תיק אישי על כל אזרח
התקדמות בסולם המעמדי שמכתיבה השיטה נחשבת עניין נדיר שדורש חיים שלמים של מסירות ונאמנות ללא תנאי לשושלת קים ולמפלגה הקומוניסטית. לעומת זאת, הרבה יותר קל לרדת בסולם בגלל עבירות פליליות או פוליטיות או פשוט כתוצאה של חוסר שיתוף פעולה מספיק עם השלטונות.
מעמד ה"נאמנים" מונה בערך רבע מתוך 24 מיליון תושבי המדינה, והוא ששולט בצבא ובמפלגה הקומוניסטית. רק אזרחים המשתייכים אליו מורשים לגור בבירה פיונגיאנג, המשגשגת באופן יחסי, ולאייש את האוניברסיטאות היוקרתיות ואת המשרות הטובות ביותר. נישואים לאדם ממעמד נמוך יותר בדרך כלל כרוכים בשלילת החברות במפלגה ובהשפעות קשות על אפשרויות התעסוקה ואיכות החיים.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
