ישראל והוותיקן הסכימו על בעלות אתרי הקודש

לאחר דיונים שנמשכו כ-20 שנה, צפוי להיחתם עוד השנה הסכם היסטורי בין השתיים בנושא הריבונות על הנכסים הקתוליים בארץ ובשטחי יו"ש

יוסי בר, רומא | 12/6/2012 22:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אווירה חגיגית שררה אתמול בביתו של שגריר ישראל בוותיקן מרדכי לוי. בכירי הוותיקן ובהם סגן שר החוץ אטורה בלסטררו עמיתו הישראלי דני איילון ומשלחת ישראלית רבת משתתפים חגגו את הרגע ההיסטורי ואת היחסים המצוינים השוררים בין שתי המדינות.

כנסיית הקבר בירושלים
כנסיית הקבר בירושלים צילום ארכיון: פלאש 90
הסיבה לכך פשוטה, משלחות ישראל והוותיקן, שדנו במשך כ-20 שנה, בהסכם הפיננסי והמעמד המשפטי של הנכנסים הקתוליים בארץ הקודש, התגברו על מרבית המכשולים ומתכוונים לחתום עד סוף השנה, על ההסכם ההיסטורי.

"אנו על סף חתימת הסכם היסטורי בין ישראל לוותיקן" אמר ל"מעריב" סגן שר החוץ דני איילון, שנראה עייף אך מרוצה.

"ההסכם ישדרג וישפר בצורה משמעותית את היחסים בין ישראל לכס הקדוש השולט על מיליארד וחצי מאמינים. אני משוכנע שרבים מהם יגיעו למקומות הקדושים בעקבות חתימת ההסכם".
ההסכם ייחתם למרות שהפלסטינים ניסו לטרפד אותו

סגן השר הודה, כי הפלסטינים ניסו לטרפד "בצורה פתטית" את ההסכם בטענה, שהכרה באתרים הקדושים לנצרות במזרח ירושלים ובשטחים הוא מעין הכרה בריבונות מדינת ישראל, אך כשלו במשימה.  

סגן שר החוץ של הוותיקן בלסטררו הדגיש, כי ההסכם אינו פוליטי והוותיקן אינו עוסק במריבות הטריטוריאליים בין שתי המדינות.

"המטרה של הוותיקן היא להסיר את מעמדם של המקומות הקדושים לנצרות עם ישראל  ולהעניק רווחה למאמינים

הקתולים", אמר בלסטררו והוסיף: "המדינות שלנו כלפי מעמדה של ירושלים אינו משתנה. (הוותיקן דורש להעניק מעמד בינלאומי מיוחד לעיר הקודש י.ב.)".

איילון, שהבין את חשיבות ההסכם התייחס בביטול לניסיון הפלסטיני ואמר, כי "ישראל והוותיקן החליטו להאיץ להגביר את הפגישות ביניהם. קיימות עדיין מחלוקות קטנות בינינו, אבל אני מאמין שנוכל להתגבר עליהן ולהגיע לחתימת ההסכם היסטורי עד תום השנה האזרחית".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים