"ביקור חולים" בי-ם מסרב לקבל זרים

אזרחית אריתריאה שהגיעה באמבולנס ל"ביקור חולים" לא נקלטה, ונשלחה, כמו זרים נוספים, למוסדות רפואיים אחרים. תגובת ביה"ח: נבדוק

יוסי אלי וארי גלהר | 26/7/2012 8:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בבית החולים "ביקור חולים", מתברר , לא אוהבים עובדים זרים. למעריב נודע כי לפחות בשלושה מקרים בשבוע האחרון סירב צוות המרכז הרפואי לקבל עובדים זרים שהתלוננו על כאבים ופונו על ידי צוותי מד"א.

בית החולים ביקור חולים בירושלים. דחייה מכאיבה
בית החולים ביקור חולים בירושלים. דחייה מכאיבה צילום: פלאש 90
באחד המקרים התקבלה אזרחית אריתריאה רק לאחר מסכת לחצים שהפעילו החובשים המפנים. הסיבה: הזרים אינם מבוטחים בביטוח רפואי, ועל כן בית החולים לא מקבל החזר כספי מאחת מקופות החולים עבור עלויות האשפוז.

נסטה איברהים חוותה השבוע על בשרה את האפליה שנוקט "ביקור חולים". "ביום ראשון הרגשתי פתאום כאבי בטן חזקים", משחזרת נסטה, אזרחית אריתריאה בת 21 שהגיעה באחרונה לישראל כחוק.

"הזמנתי משטרה לבית בשכונת תלפיות, והם הזמינו אמבולנס שפינה אותי ל'ביקור חולים', אבל שם לא רצו לקבל אותי. הם שאלו אותי אם יש לי כסף ואמרו לי:'אם אין, אנחנו לא יכולים לקבל אותך' ".
"לכי לבית חולים אחר"

"ניסיתי להסביר להם שאני חדשה כאן, ללא מעמד וזכויות, אבל הם לא השתכנעו ואמרו לי:' לכי לבית חולים אחר'. ביקשתי מהם לפחות כדורים כדי שיעברו הכאבים, אבל גם את זה הם לא הסכימו לתת לי ".

גורמים המעורים בפרטים איששו את טענותיה של נסטה. באותו הבוקר, סיפרו, הגיעו צוותי מד"א לבית החולים ונתקלו בסירוב. "נסטה פונתה ועד שרופא טרח לשמוע אותה, הוא שאל את הצוות הרפואי: 'למה (פונתה) אלינו?'" העידו .

לדברי אותם גורמים רפואיים, באותו

היום הוסבר להם על ידי אחות אחראית כי אחת הסיבות להערמת הקשיים נעוצה בעובדה שעובדים זרים ברחבי הארץ מכירים ספציפית את "ביקור חולים" כ"מוסד שבו ניתן בקלות לחמוק מן הצורך לשלם עבור הטיפול".
 
עקב כך, הוחלט כי יש לבצע חלוקה יומית בין בתי החולים על מנת שכל אחד מהם יקבל עובדים זרים באופן שווה. באותו היום, רק אחרי התעקשותם והתערבותם של אנשי הצוות הרפואי של מד"א הסכימו ב"ביקור חולים" לקבל את העובדת האריתריאית לטיפול.

צילום: פלאש 90
נסטה איברהים. ''הרגשתי כאבי בטן חזקים'' צילום: פלאש 90
"אתה יודע כמה כאלה באים?"

בעקבות המקרה ביצע אתמול מעריב בדיקה מקיפה בבתי החולים בירושלים של "תנאי הקבלה" של עובדים זרים. תחילה התלווה כתב מעריב לנסטה, שניסתה להיקלט בשנית ב"ביקור חולים". כבר בעמדת הקבלה זכתה לכתף קרה מצד הפקידות שדרשו תשלום "עבור השירות".

כאשר השיבה להם נסטה כי אין ברשותה אמצעי תשלום ברגע זה, סירבו אנשי בית החולים לקלוט אותה בחדר המיון: "זה לא פתרון שכל פעם יבואו לפה ויגידו 'אין כסף, אין כסף'", השיבה אחת הפקידות בחוסר סבלנות. "

זה כמו בשוק. מה, את הולכת בלי כסף? בשביל זה יש גם סבב של בתי חולים תורניים". בהמשך פנתה הפקידה לאחות שנכחה בבית החולים, וזו הסבירה לה: "בית החולים צריך ביטוח, צריך התחייבות וצריך לשלם כסף. תלכי למגן דוד אדום, שם מטפלים".

כשהתעקשנו שהאחיות יקלטו את נסטה במחלקה, סיננה אחת הפקידות: "אתה יודע כמה כאלה באים אלינו? זה בטוח מתל אביב. אתה יודע מי משלם על זה? אתה ורק אתה. משרד הבריאות עושה לנו בלגן אחרי זה".

רק לאחר שכנועים רבים מצד כתב מעריב, התרצו האחיות של "ביקור חולים" וקראו לרופא. לאחר תשאול קצר החליט מנהל חדר המיון כי לנסטה יילקחו מדדים בסיסיים ותיערך לה בדיקה. "הנה, אתה רואה? " סיכמה נסטה את החוויה. "אם אתה לא היית פה, לא היו נותנים לי להיכנס בכלל. תראה כמה זמן הם התווכחו איתי למרות שהיית פה, וזה כל הזמן ככה".

"ביקשנו השתתפות בעלויות"

 את הבדיקה המשכנו בבתי החולים "הדסה הר הצופים" ו"שערי צדק" בירושלים. ב"הדסה" הסכימה פקידת הקבלה בחדר המיון לקלוט את נסטה ללא כל קושי. "האחות התעניינה בי ושאלה איך אני, ואפילו ריחמה עליי שאין לי כסף", שיתפה האריתריאית, שהוכנסה למיון ועברה בדיקות מקיפות בטרם שוחררה לביתה.

מסע התלאות הסתיים בבית החולים "שערי צדק" בבירה. גם שם הרישום בחדר המיון נעשה באופן מהיר ויעיל, ולאחר כמה שאלות, שבמהלכן הבינה הפקידה כי מדובר באריתריאית חסרת מעמד בישראל, היא נשלחה לבדיקות בחדר המיון. כמו ב"הדסה", כך גם ב"שערי צדק" עברה נסטה בדיקות שבסיומן שוחררה.

מ"ביקור חולים" נמסר בתגובה: "חדר המיון בבית החולים מעניק טיפול מהיר, מקצועי ויסודי לכל הבאים בשעריו ללא שום אפליה. במהלך תהליך הקבלה למיון, כחלק מרישום פרטי החולה, מיודעים באי בית החולים כי הביקור בחדר המיון כרוך בהבאת התחייבות מקופות החולים, גורם מבטח או בתשלום עצמי - כמקובל בכל בתי החולים. 'ביקור חולים' איננו מתנה את קבלת הטיפול הדרוש בתשלום מיידי. עם זאת, פרטי המקרים שהובאו לידיעתנו בפנייתכם ייבדקו בקפידה.

"בהקשר לכך יש לציין", הוסיפו ב"ביקור חולים", " כי נכון להיום בית החולים סופג את כל העלויות הכרוכות באשפוז מהגרי העבודה, כשעד עתה הסכום המצטבר עולה על מיליון שקל ללא השתתפות אף גורם במימון העלויות. בית החולים פנה לפני כמה חודשים למשרד הבריאות וביקש את השתתפותו בעלויות הכרוכות ".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים