פעילים הגיעו לתת מזון לפליטים, צה"ל הוציאם

פעילים לזכויות אדם הגיעו לגבול עם מצרים אולם לא הורשו להיכנס למקום. "גם החיילים רוצים לעזור להם, אך מפקדיהם מונעים מהם"

יובל גורן | 5/9/2012 13:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מספר פעילים לזכויות אדם הגיעו לגבול ישראל-מצרים במטרה להעביר אוכל ושתיה לפליטים השוהים מעבר לגדר הגבול מזה שישה ימים. כוח צה"ל במקום מנע מהם להגיע למקום לאחר שהודיע להם כי מדובר בשטח צבאי סגור, עיכב אותם לכמה דקות והוציא אותם.

- פליטים אפריקאים תקועים 5 ימים בין שתי גדרות
פעילי זכויות אדם באזור הגבול המצרי.
פעילי זכויות אדם באזור הגבול המצרי. "מצבם מידרדר" צילום: יהודה לחיאני

קים יובל, אחד הפעילים, אמר ל-nrg מעריב כי "באנו במטרה לעשות את הדבר הבסיסי ביותר, להעביר מים ואוכל לאנשים שנמצאים במצוקה קשה, כבר שישה ימים בשמש, בלי אוכל, מצבם מתדרדר מרגע לרגע".

"אני בטוח שהחיילים שנמצאים כאן וראו אותם מרגישים אותו דבר כמונו ורוצים לעזור להם, אבל מי שמעליהם מונע זאת וזה חמור, זה לא אנושי. גם החיילים יודעים שלתת להם אוכל ושתיה ולא להפקיר אותם בחום ובשמש שבוע ימים זו אנושיות בסיסית".

הרצל שוברט, פעיל נוסף, אמר כי "ישראל צריכה לתת להם להיכנס ולספק להם את העזרה הבסיסית, גם היהודים עצמם היו קרבנות בעבר והעולם שתק, והיום החברה הישראלית שותקת". גורמים צבאיים אמרו ל-nrg מעריב כי מאז הגעת הפליטים למקום הצבא העביר להם מזון ומים, בניגוד לדיווחים שפורסמו ביממה האחרונה".
ניצולי שואה יפגינו

שר הפנים אלי ישי אמר כי "מדינת ישראל הפכה ליעד עבור מסתננים ומהגרי עבודה, ומתוקף תפקידי כשר הפנים, יש לי החובה לדאוג קודם למדינה ולאזרחיה, ואפשרות דאגה לאזרחי העולם איננה גוברת על כך. צר לי על מצבם של המסתננים בגבול ישראל ואינני נשאר אדיש לכך, כמו גם על מצבם של מליונים אחרים בעולם".

לדברי השר, מדינת ישראל תמשיך במדיניותה להגן על זהותה, גם במחיר של ביקורת מהארץ ומהעולם, לא בגלל רצון להרע למסתננים - "כי אם מרצון ודאגה למדינתנו, לילדנו ולנו", כלשונו. בסביבתו של ישי הוסיפו כי בבדיקה מול היועץ המשפטי לממשלה נמסר לשר כי אין כל חובה חוקית להכניס את מי שנמצא מעבר לגדר.

על פי חוות דעת שהעבירו גורמים מדיניים לשר הפנים, נאמר: "על פי הפרקטיקה הבינלאומית והתקדימים המחייבים, הגדר היא הגבול בפועל, ולכן מי שנמצא מעבר לגבול לא נמצא בשטח ישראל ולא זכאי לכניסה אוטומטית. אין קביעה של גורם בינלאומי לפיה הסודנים או האריתראים

נרדפים במצרים ונמצאים שם בסכנת חיים, לפיכך אין חובה חוקית להכניס את המתדפקים על הגדר לישראל".

בתוך כך, באחת וחצי בצהריים יפגינו קבוצה גדולה של ניצולי שואה בכניסה ליד ושם, בהם פרופסורים ואנשי אקדמיה, בקריאה לשר הפנים אלי ישי ולצבא להכניס את הפליטים ששוהים בשמש הקופחת סמוך לגדר, לתוך ישראל ולספק להם לכל הפחות עזרה ראשונית רפואית ומזון.

לדברי פרופסור ורוניקה כהן, ממארגנות ההפגנה: "אי אפשר ואסור לנו לעמוד מנגד ולא לעשות דבר". על אף האמירות הברורות של אלי ישי הבוקר לפיהם אין לאפשר את כניסת הפליטים לישראל כי יגיעו אחריהם עוד ועוד, הלחץ של ארגוני זכויות האדם והסיוע לזרים גובר ביממה  האחרונה, ובנוסף להפגנת ניצולי השואה תתקיים הפגנת פעילים חברתיים הערב בתל אביב.

כמו כן אחר הצהריים ייצא אוטובוס ובו חברי ארגון רופאים לזכויות אדם ובהם פרופסורים, לאזור הגבול המצרי בניסיון להגיע לפליטים ולסייע להם.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צבא וביטחון''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים