המפה חושפת: אין נקודה בטוחה בים התיכון

שפכים עירוניים, מתקני התפלה, קידוחי נפט וכלובי דגים. החברה להגנת הטבע מציגה לראשונה את כל הסכנות לים התיכון

nrg מעריב | 24/10/2012 11:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: הים התיכון
דיקלה זיידמן, יחידת gis, מכון דש''א, החברה להגנת הטבע
מפת הלחצים על הים התיכון דיקלה זיידמן, יחידת gis, מכון דש''א, החברה להגנת הטבע

לראשונה מוצגים במקום אחד כל סכנות העומדות בפני הים התיכון. מפת הלחצים שהוכנה על ידי החברה להגנת הטבע חושפת עשרות רבות של מוקדי סכנה: קידוחי נפט וגז, בריכות דגים, שפכי תעשייה, שפכים עירוניים, נקז נגר עילי, תוואי גז, זכויות נפט בשטח של מיליוני דונמים, כלובי דגים, נמלים, מרינות, מתקני התפלה, נתיב שיט ושטחי אש של צה"ל.

בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

המפה תוצג לראשונה בכנס ירושלים לסביבה וטבע של החברה להגנת הטבע, שיתקיים ביום שני, חמישה בנובמבר, בבנייני האומה בירושלים. לדברי החברה, "מהים יכולה לצמוח ברכה רבה, יש לשמור עליו כדי שישמור עלינו בחזרה". המפה תוצג בכנס העוסק בים, בלחצים המופעלים עליו ואיך ניתן לשמור עליו בצורה הטובה ביותר. בכנס ישתתפו מומחים מחו"ל לניהול הים, שרים, חברי כנסת, אנשי אקדמיה, מקבלי החלטות, קובעי מדיניות והציבור הרחב והוא יתקיים בשיתוף רשות הטבע והגנים, המרכז האקדמי רופין, המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה והמים.

 "מדינת ישראל

הולכת ומפתחת תלות כמעט מוחלטת במשאבי הים, אולם למרות זאת ועל אף שהשר להגנת הסביבה וראשי משרדו מתריעים מעל כל במה שמדינת ישראל איננה ערוכה לאירוע זיהום גדול, המדינה ממשיכה לאשר קידוח אחר קידוח ומעלה את הסיכון לאירוע זיהום", ציין  ניר פפאי, סמנכ"ל החברה להגנת הטבע. "הים הופך לנגד עינינו למשאב החשוב ביותר של מדינת ישראל, שיכולה לצמוח ממנו ברכה רבה – מים לטבע, צמצום זיהום האוויר, הורדת מחירים, עצמאות אנרגטית ועוד, ולכן שמירת הים, על מנת שישמור עלינו בחזרה, צריכה להיות אינטרס של כולם, ולא רק של ארגוני הסביבה".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים