
לא רק נשיא: ניצחון הליברליזם בארה"ב
לצד הניצחון של אובמה, הדמוקרטים יכולים לחגוג בחלק מהמדינות גם אישור מריחואנה, היתר נישואים חד מיניים וחברה לסבית בסנאט

עד שאתמול הגיעו תושבי המדינות מיין ומרילנד ועשו היסטוריה. 53 אחוזים מתושבי מיין הצביעו בעד אישור ההצעה, לצד 52 אחוז שהביעו תמיכה במהלך במדינת מרילנד. מה שאומר, במקרה של מיין, כי חודש לאחר היוודע תוצאות הבחירות יוכלו בני אותו מין להנשא אחד לשני ואילו במרילנד הם יאלצו להמתין שלושה שבועות נוספים, עד לתחילת השנה הבאה.
"זה אדיר. עשינו היסטוריה", אמר באושר בריאן אלנר, אחד מהפעילים הבולטים לאישור היוזמה במרילנד שעומד בראש ארגון The Four. "העובדה שאנחנו המדינה הראשונה שמאשרת נישואים חד-מיניים על ידי הצבעת תושבים משנה את כל התמונה, ושולחת מסר חשוב לבית המשפט העליון".
אבל הטרנד הליברלי לא עצר במיין ובמרילנד. מינסוטה הביאה בפני תושביה הצעה שמרנית להוספת תיקון לחוקה המקומית שיקבע כי נישואים הן בין גבר לאישה בלבד ועל ידי כך יחסום כל ניסיון לאישור עתידי של נישואים חד-מיניים. גם במקרה הזה זכו הדמוקרטים לניצחון כשדחו את ההצעה ברוב של 51 אחוז מקרב התושבים המקומיים.
מי שעוד עשתה היסטוריה, בהקשר זה, היא חברת בית הנבחרים ממדינת ויסקונסין, תמי בולדיין, שנבחרה לסנאט ובכך תהפוך ללסבית המוצהרת הראשונה שמכהנת בסנאט האמריקני, וגם לסנאטורית הראשונה אי פעם ממדינת וויסקונסין. "זהו יום גדול לנשים הלסביות בארצות הברית, ובכלל, לכל הקהילות שאינן בוחרות לקונגרס את הנציגים הטיפוסיים בדמות גברים לבנים, אמידים וסטרייטים", הוסיפה בולדיין, שהשלימה שבע כהונות בבית הנבחרים בטרם
ויש עוד דוגמאות לסחף הליברלי. תושבי המדינות וושינגטון וקולורדו עשו היסטוריה משלהן, כשהפכו למדינות הראשונות שמתירות בחוק צריכת מריחואנה. לא שימוש לצרכים רפואיים, כפי שמקובל כבר היום בקליפורניה, למשל, אלא צריכה חופשית ללא מרשם רופא ובלבד שהמשתמש הוא מעל גיל 21 וברשותו לא יותר מאונקיה (28 גרם) של מריחואנה.
"אני הולכת לשאת נאום ניצחון ואחר כך לשבת ולהפסיק לרעוד", הגיבה בהתרגשות אליסון הולקומב, אחת ממובילות הקמפיין לאישור הרפורמה במדינת וושינגטון בה אושרה ההצעה ברוב של 55 אחוזים מהתושבים המקומיים. "מדינת וושינגטון בחנה היום 75 שנים של איסור ארצי של מריחואנה וקבעה שהגיע הזמן לגישה חדשה", הוסיפה. מנגד, הצעה דומה שהובאה בפני תושבי מדינת אורגון נדחתה על ידי התושבים המקומיים.

וכדי להשלים את החגיגה זכו הבוקר הדמוקרטים לנקמה מתוקה עם תבוסתם של שני המועמדים הרפובליקנים שעומדים מאחורי האמירות הקיצוניות והחשוכות ביותר במהלך קמפיין הבחירות, טוד אקין וריצ'ארד מורדוק.
הראשון ייזכר כאיש מאחורי ההסבר לפיו במקרה של "אונס לגיטימי", לגוף האישה מנגנון שמאפשר לו למנוע היריון. אתמול, כפי שציינו הפרשנים המקומיים, ספג אקין 'הפסד לגיטימי' במאבקו מול קלייר מקסקיל הדמוקרטית שגברה עליו בפער של 15 אחוזים במירוץ לסנאט במדינת מיזורי.
מרדוק, לעומת זאת, ייזכר כמי שרק לאחרונה נימק את התנגדותו להפלות בכל מקרה, בכך שגם היריון כתוצאה מאונס הוא "רצון האל". האמירה הזאת אחראית במידה לא מועטה לניצחון של יריבו הדמוקרטי ג'ו דונלי, במרוץ לסנאט באינדיאנה.
