עובדי משרד החוץ: התנהלות מינויי השגרירים לקויה

ועד העובדים במשרד העביר מכתב למבקר המדינה בו הוא מתריע כי למרות דוחות עבר של המבקר, אופן מינויי השגרירים "מושפע משיקולים זרים"

אלי ברדנשטיין | 11/2/2013 14:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ועד העובדים של משרד החוץ פנה למבקר המדינה בדרישה לבדוק מדוע לא יושמו המלצות משרדו בנוגע להליך המינויים בשירות החוץ ועבודת ועדת המינויים.
אביגדור ליברמן וזאב בן אריה.  במשרד החוץ טוענים כי המינוי נקבע לכאורה לפני התכנסות ועדת המינויים
אביגדור ליברמן וזאב בן אריה. במשרד החוץ טוענים כי המינוי נקבע לכאורה לפני התכנסות ועדת המינויים .


לקראת פתיחת משפטו של שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן בפרשת השגריר זאב בן אריה, החליט ועד העובדים במשרד החוץ להחריף את המאבק סביב התנהלות ועדת המינויים למינוי שגרירים הפועלת במשרד. לאחר שהחליטו להחרים את דיוני הוועדה, פנו בוועד למבקר המדינה שפרסם בעבר לפחות 3 דוחות ביקורת על התנהלות הוועדה, אך המלצותיו לא התקבלו.

"הן משרדך והן אנחנו בוועד העובדים של משרד החוץ מתריעים מזה שנים כי התנהלות הוועדות, בהינתן הרכבן הנוכחי ונורמות העבודה שהתקבעו בהן, לוקה מהותית במספר היבטים”, נכתב בפנייה.

כזכור, עוסק כתב האישום כנגד אביגדור ליברמן במידע שהעביר לו בן אריה, אז השגריר בבלרוס אודות חיקור דין שהמשטרה ביקשה לקיים בעניינו במדינה. זמן מה לאחר חזרתו לארץ, הציב ליברמן את בן אריה כיועץ בלשכתו ומאוחר יותר הורה לכאורה לדני אילון ששימש כיו"ר ועדת המינויים  לדאוג שהוא ימונה לתפקיד השגריר בלטביה.

בן אריה אמנם מונה (מינוי שבוטל בהמשך עם חשיפת הפרשה של מסירת המידע לליברמן) כאשר לדברי ועד העובדים החשד הוא שמינויו של השגריר  "נקבע בטרם התכנסה ועדת המינויים, ואילו זו שימשה רק חותמת גומי להחלטה”, מציין הוועד במכתבו, "כאשר במקרה זה החשד הוא כי השיקולים מאחורי קבלת החלטה המוקדמת היו לכשעצמם לא ענייניים".
מועמדים נבחרים שרירותית

במכתב מציין הוועד מספר דוחות שכתב מבקר המדינה בעבר בהן מתח ביקורת על עבודת ועדת המנויים. בדו"ח המבקר משנת 2006 כתב  נכתב ביחס לקביעה מראש של מועמדים לתפקידים שונים ש"נמצאו שש דוגמאות לניסיון של מועמדים להשפיע על מינויים; שלושה אף מונו למשרות שביקשו". עוד העלתה הביקורת כי היו מקרים "שבמשרד הוחלט עוד לפני כינוס הוועדות מי מהמועמדים ימונה למשרה מסוימת".

עוד באותו הדוח התייחס המבקר לעובדה שלא נקבעו תנאי סף למועמדים ואף לא  נשקל שקלול הציון הסופי שעל פיו ידורגו המועמדים. המבקר קבע בדוח ש"בכך נפתח פתח להעדפת מועמד מ"שיקולים לא ענייניים". בדוח המעקב משנת 2008 חזר המבקר על עניין זה שטרם נקבע.  "לצערנו, כתב הוועד, "על אף דברים ברורים אלה של כבוד המבקר, הרי שלא בוצעו השינויים המתבקשים, ודרישות התפקיד המנוסחות ע"י המשרד הינן כלליות מאוד.

המבקר אף נדרש בדוחות שלו משנת 2006 ו-2008 לצורך בכתיבת פרוטוקול ממצה ומנומק של דיוני ועדת

המינויים. במכתב המדובר ששלח ועד העובדים נטען כי "לדאבוננו, גם בנושא זה עמדת המבקר לחוד ומציאות לחוד. המצב בשטח כיום הוא שנכתבים פרוטוקולים מצומצמים בלבד, שאינם מאפשרים מעקב אחרי דיוני הוועדה, אינם משקפים את דיוניה ואינם מאפשרים לעובדים אפשרות ממשית לבחינת ההחלטות ותקיפתן המשפטית במקרה הצורך".

באשר למינויים הפוליטיים, ציין המבקר בדוח משנת 2009 , כי יש לעגן בהחלטת ממשלה את הצמצום במספר המינויים הפוליטיים מ-12 ל-8 , כפי שהנהיגה שרת החוץ דאז, ציפי לבני. "בפועל", מצוין במכתב למבקר ש" לא רק שלא התקבלה כל החלטת ממשלה ברוח זו, אלא שהלכה למעשה מספר המינויים הפוליטיים הוגדל בשנית לאחר סיום כהונתה של לבני כשרת החוץ".

ועד העובדים מסיים את המכתב במילים: "לאור כל האמור, כוועד העובדים של משרד החוץ אנו פונים למבקר המדינה ומבקשים בדיקתו מדוע לא יושמו כל החלטותיו, עמדותיו והמלצותיו בנוגע להליך המינויים של עובדים בשירות החוץ". 


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים